featured

Ethereum ve AI tokenler yükseliyor: ETH ve NEAR yükseliş kalıcı olacak mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Haberleri: 14 Ağustos Çarşamba günü kripto para piyasa değeri yüzde 2’lik bir yükseliş sergiledi. Bitcoin yeniden 60 bin dolara çıkarken altcoinler minimal seviyelerde toparlama gösterdi. İkinci büyük altcoin Ethereum ise yüzde 3’ün üzerinde bir artış yaşadı ve ETF girişlerindeki artışla yatırımcı arasında iyimser bir hava yarattı. Meme coin sektörü ise yatay bir hareket izlerken AI tokenler günün en çok kazananları oluyor.

Ethereum ETF’lerinde girişler pozitif bölgede

Ethereum fiyatı son 24 saate yüzde 3’ten fazla yükselerek 2,731 dolardan işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta 2,500 dolarlık direncin üzerine çıkmayı başaran Ethereum, son bir haftadır toparlanma eğilimi gösteriyor. Kripto piyasasındaki genel yükselişle birlikte ETF tarafında yaşanan girişler de altcoin üzerinde iyimser bir etki yarattı. Son verilere göre Ethereum ETF’lerinde son 24 saate toplam 24,3 milyon dolarlık giriş yaşandı. Üst üste 2 gündür pozitif bir yükseliş sergileyen Ethereum ETF’lerinde Blackrock 49,1 milyonluk giriş yaptı. İkinci en büyük girişi Fidelity 5,4 milyon dolar ile gerçekleştirdi. Buna karşın Grayscale ETH ETF’lerinde 31,00 milyonluk çıkış yaşandı.

ethereum
ETH teknik grafik /MACD

Ethereum teknik grafiğine bakıldığında MACD çizgisi negatif bölgede sinyal çizgisini yukarı yönlü keserek yükseliş trendini işaret ediyor. Göreceli Güç Endeksi ise 43 seviyesinde yer alıyor. DMI indikatörüne bakıldığında ise pozitif DI negatif DI’nın altında yer alıyor ve trendin yönü hakkında bilgi veren ADX çizgisi yatay bir seyir izliyor.

AI tokenlar NEAR öncülüğünde toparlanacak mı?

Kripto para piyasasındaki kısa süreli iyileşme ile yapay zekâ coinleri, yüzde 6’nin üzerinde yükseliş sergiledi. NEAR token son 24 saate yüzde 5’in üzerinde artışla son bir haftada yüzde 13 artış gösterdi. Fiyat yükselişine rağmen piyasa değerinde yüzde 1’lik bir gerileme gösteren NEAR, yeni bir protokole geçiş yaptı. Aurora Labs, Bitcoin’i NEAR ağına bağlayan Bitcoin Light işlemcisini duyurdu ve bu güncellemeye göre NEAR tabanlı merkezi olmayan uygulamalar (dApp) BTC işlemlerini doğrulayarak senkronize işlem görebilecek.

NEAR teknik analiz /EMA 200, EMA 50

NEAR’in teknik grafiğinde MACD çizgisi -0,351 seviyesinde sinyal çizgisini yukarı yönlü keserek olumlu sinyal veriyor. Göreceli Güç Endeksi ise 43 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor. Uzun vadeli 200 günlük Üssel Hareketli Ortalama 50 günlük EMA’nin üzerinde yer alıyor. Altın çapraz olarak bilinen bu kesişim zayıf bir gösterge olmasına rağmen iyimserliği yükseltiyor.

Diğer AI tokenlara baktığımızda FET, INJ ve RENDER yüzde 2’nin üzerinde yükseldi. Theta Network (THETA) ve The Graph (GRT) ise belirsiz bir seyir izliyor. Genel piyasa kırmızı bölgeye yakın yatay bir seyir izlerken AI tokenların bu toparlanmayı sürdürüp sürdürmeyeceği gün içinde görülecektir.

 Crypto All-Stars tüm meme coinleri bir araya topluyor

Son olarak meme coinlere baktığımızda SHIB, DOGE ve PEPE gibi büyük meme coinlerin kırmızı bölgede hareket ettiği görülüyor. Minimum bir değişiklikle yüzde 1’lik bir artış yaşayan meme coinlerin bu hafta nasıl bir performans göstereceği piyasanın genel iyileşmesine bağlı olacak. Ancak tüm meme coinleri bir araya toplayan staking yapan kripto projesi Crypto All-Stars (STARS) yüksek ödülleri ile dikkat çekiyor. PEPE, DOGE, BRETT gibi popüler memeleri tek çatı altında toplayarak Meme Vault sözleşmesi ile tek platformda stake imkânı verir.

Crypto All Stars Satın Al

Güncel rakamlara göre bu yazının yazıldığı sırada yıllık pasif getirisi yüzde 4974 olan Crypto All-Stars (STARS) projesinde katılımcı sayısı arttıkça stake yüzdesi de düşer. Son olarak 1 STARS tokenı güncel rakamlara göre 0.00138 dolardan satılıyor ve proje her yeni etaba geçtiğinde fiyat yükselmeyi sürdürecek. Ayrıca proje, ETH dışında kart ve BNB ağı gibi farklı satın alım avantajları sunuyor.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir