Ethereum nefes alıyor: Bu seviyelere dikkat! Destek/dirençler ve teknik analiz
Ethereum nefes alıyor: Bu seviyelere dikkat! Destek/dirençler ve teknik analiz

Ethereum işlemleri tüm zamanlar rekoruna yaklaştı: Yükseliş işareti mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ocak 2018’de tüm zamanlar rekorunu kıran Ethereum işlemleri, bugün itibarıyla bir kez daha rekora yaklaştı. Ethereum ağına olan talep arttıkça işlem sayısı da her geçen gün yükseliyor.

Ethereum ağı hareketlendi

Pazartesi günü 1.150.000 adet işlem gerçekleştirildiği ifade edilen ağda rekor 1.350.000 idi. O zamanlar ETH fiyatı 1.420 dolara ulaşmıştı. Bugünlerde ise birkaç haftadır fiyat 250 doları aşmaya çalışıyor.

Bir süredir oldukça kuvvetli bir görüntü çizen 250 dolarlık direnç hattı, kripto para biriminin hem dolar hem de Bitcoin’e karşı önemli ölçüde düşmesinden sonra geldi. Bu dönem için işlem seviyeleri de hayli yatay seyretti ancak ETH’nin yılın büyük kısmında yükseliş piyasasında olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.

Gecikmeli bir gösterge olabilir

İşlem sayısı, benimsenme yolundaki önemli bir ölçüt olarak görülüyor. Yükselişlerin bu manada fiyata yansımasını beklemek teoride hatalı olmayacaktır. Ancak bunun gecikmeli bir gösterge olup olmadığı pek açık değil. Dolayısıyla işlem sayısının fiyatta nasıl bir etkiye sahip olabileceği tam olarak bilinmiyor. Mevcut fiyatın mı işlem sayısını etkilediği, yoksa işlem sayısının mı bu fiyata yol açtığı büyük bir belirsizlik.

Bu esnada dApp’ler için de ciddi bir aktivite olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak basit işlemler için bu yükseliş, potansiyel olarak botların ve talebin yansımasını sağlayan diğer faktörlerin neden olduğu fiyat düşüşleri adına öncü bir gösterge olabilir.

Bu durum özellikle piyasaya düşük arz olarak yansıması zaman alabilen Tezgah Üstü (OTC) alımlar için geçerli. Bu nedenle potansiyel olarak işlemleri öncü bir gösterge haline getiriyor.

Bu arada Bitcoin aktif arzı da son 19 ayın en düşük seviyesine geldi. Fiyat üzerindeki olası etkileri için buradaki haberimizi okuyabilirsiniz.

trustnodes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir