featured

Ethereum fiyat tahmini: Katman-2 çözümleri Ethereum için bir tehdit mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Altcoin haberleri: İkinci büyük kripto para Ethereum, son günlerde fiyat düşüşü ve Katman-2 gelişmeleri ile yoğun bir dönem geçiriyor. Erken işlem saatlerinde kripto piyasasındaki genel düşüşle direnç noktası 2,500 dolarlık desteğin altına düşerek panik satışları tetikleyen altcoin, orta vadeli bir geri çekilme sinyalleri veriyor. Düşüşün ardından bir miktar toparlanan altcoine dair analistlerin fiyat tahminleri de değişmeye başladı ve yeni fiyat tahminleri endişe yaratıyor. Ayrıca altcoinin, henüz tamamen sonuçları tahmin edilemeyen Kaman-2 yapılandırmaları ile önümüzdeki süreçte yeni gelişmelere konu olacağa benziyor. 

Katman-2 ağındaki gelişmeler altcoin için tehdit mi?

Ethereum’un ölçeklenebilirliği arttırmak ve ücretleri düşürmek için Katman-2 çözümlerini kullanmaya başlaması hem topluluğun hem de birçok analistin dikkatini çekti. Bu durum, servetinin yüzde 90’ini Ethereum’da tutan Vitalik Buterin tarafından da ele alındı. Vitalik Buterin Ehtereum’un güvenliği için katman-2 çözümlerinin iyi bir tercih olmadığından bahsederken merkezi bileşenlere aşırı bağımlılık konusunda dikkatli olunması gerektiğini açıkladı.

Benzer bir şekilde katman-2 projelerinde yaşanan büyümenin Ethereum’u nasıl etkileyeceğini ele alan Cyber Capital’ın kurucusu Justin Bons, bu gelişmelerin altcoin için önemli bir tehdit olduğunu düşünüyor. Kripto uzmanı uzun vadeli büyüme potansiyelinde ETH coini etkileyebilecek olan gelişmelere karşın ekosistem için katman-1 odaklanmanın daha önemli ve faydalı olduğunu paylaştı.

Bu görüşünü iki farklı gerekçeyle açıklayan Bons, altcoinin ana zincirde yetersiz kullanımı ve yakılan ücretlerin enflasyona karşı yetersiz kalabileceğini düşünüyor. Ayrıca Katman-2 gelişmelerinin altcoine doğrudan zarar vereceğini ve ağın merkezi bir yapıya kayabileceğini açıkladı.

Analistlerin Ethereum fiyat tahminleri

Katman-2 gelişmelerinin yanında Ethereum fiyatı olukça hareketli bir gün geçiriyor. Erken işlem saatlerinde 2,460 dolara düşerek bir karmaşa yaratan altcoin, yeniden 2,500 doların üzerine çıkarak 2,577 dolara ulaştı. Bu yazının yazıldığı sırada 2,565 dolardan işlem gören ETH, son üç haftadır 2,800 doların üzerine çıkamadı.

Yaklaşık bir ay önce 3,300 dolardan gerileyen altcoinin üzerindeki satış baskısının sürebileceği düşünülüyor. Son bir aydır yüzde 28’den fazla değer kaybeden altcoinin yeniden 3.000 dolara çıkması analistlerce kısa vadede olası görülmüyor. Ancak kripto analisti Elja Boom’un son tahminlerinde açıkladığı gibi bu tür bir yükselme ekim ayında olası olabilir.

“ETH hâlâ EMA 50 destek seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Fiyat teslimiyet gerçekleşti.

Şimdi fiyatın belirli bir aralıkta işlem görmeyi sürdüreceği sıkıcı bir aşama devam ediyor.

Hâlâ dördüncü çeyrekten önce bir çıkış olmayacağına inanıyorum.”

Son olarak ikinci büyük kripto para Ethereum’un 2,700 seviyesini ne zaman aşacağı belirsizliğini koruyor. Ancak kısa vadeli bakıldığında bir süre daha bu aralıkta hareket etmesi bekleniyor.

Ethereum teknik grafiğinde güncel veriler

Bitcoin fiyatındaki düşüşle 2,600 dolardan tutunamayan Ethereum fiyatı düşüşten sonra yüzde 2’lik bir toparlanma sergiledi ve 2,550 doların üzerinde hareket ediyor. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 23 değer kaybetti. Fiyat Ichimoku Bulutu’nun altında işlem görüyor ve temel çizgi 2,606 seviyesinde fiyatın üzerinde bulunuyor.

Ethereum
ETH teknik grafik MACD ve RSI / Kaynak: CoinMarketCap

DMI endeksinde pozitif DI seviyesinin, mevcut trendin gücünü gösteren ADX ve aşağı yönlü hareketin gücünü gösteren -DI’nın altında yer alması mevcut trendin sürebileceğini akıllara getiriyor. Fiyat mumları, 50 SMA’nin üzerinde yer alıyor ve MACD göstergesinde sinyal çizgisi MACD çizgisi ile kesişim noktasında bulunuyor. RSI’nın geçen haftadan bu yana 50 seviyesinden 42’ye düşmesi, düşüş trendinin güçlenebileceğini işaret ediyor.

Ethereum fiyatının 2,500 doları koruması hâlinde önümüzdeki eylül ve ekim aylarında piyasadaki iyimserlikte yüksek potansiyelli altcoinlerle birlikte toparlanabileceği düşünülüyor. Ancak bu seviyenin altında bir düşüşün yaşanması hâlinde 2,100 dolarlık seviye takip edilmelidir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.