featured

Ethereum balinaları harekete geçti: ETH fiyatı 2,200 doların altına mı düşüyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belirsiz bir süreçten geçen kripto para piyasasında en büyük altcoin olan Ethereum, balina hareketleri ve Vitalik Buterin’in Katman-2 çözümlerine yönelik tutumu ile bir süredir karışık bir seyir izliyor.

Topluluk tarafından sert bir şekilde eleştirilen Buterin, Ethereum ağına getirmek istediği katman-2 çözümleri ile bir dizi karmaşık sorunu tetikledi. Eleştirmenler L2 mantığının Ethereum ağının başlangıçtaki ilkelerine ters olduğunu savunurken bu tartışmaların ortasında Buterin ile alakalı cüzdanlardan ETH satışlarının artması yatırımcı güvenini sarsmaya başladı.

Balina hareketlerinde hızlı artış

Son 24 saat içinde büyük kripto para borsalarında görülen balina hareketleri fiyattaki son düşüşün nedeni olarak ele alındı. Son ETH transferinde 80.000 ETH taşındı ve bu transfer Arbitrum’dan bilinmeyen bir cüzdana gerçekleştirildi. Bu transferden önce ise daha küçük bir balina aktivitesi görüldü ve 54.421 ETH Kraken’den bilinmeyen bir cüzdana transfer edildi.

Aynı zaman diliminde ABD dolarında karşılığı 34.066.882 dolar olan 14.588 ETH Coinbase’ye gönderildi. Bilinmeyen cüzdanlardan yapılan işlemler balina hareketlerine yönelik korkuyu arttırırken yatırımcı arasında satış paniği de yükseldi.

Kaynak: X

Ancak son veriler, son bir saat içinde yeni bir balina hareketini ortaya çıkardı. Whale Alert verilerine göre bilinmeyen bir cüzdan üzerinden Binance’ye yapılan transfer 79.999 ETH tutarındaydı. Güncel karşılığı 188.663.883 ADB doları olan transfer, büyük oranlarda altcoinin kısa süre içinde transfer edildiğini gösterdi. Kripto borsalarında ETH giriş ve çıkışları artarken altcoinin fiyatı, piyasa şartları ile birlikte alçalan bir trendde hareket ediyor.

Ethereum fiyatına güncel bakış

Ethereum fiyatı son 24 saate minimal bir düşüş sergilemesine rağmen gün içinde 2,350 doların altına düşmesi endişe yarattı. En düşük seviye olarak 2,280 dolar bölgesini gören altcoin, bir miktar toparlanarak yeniden 2,360 dolara çıkmayı başardı. İşlem hacmi yüzde 21 artan altcoinin fiyatı 50 EMA’nin altında işlem görüyor.

Ethereum
ETH teknik grafik EMA ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

MACD göstergesi negatif bölgede yatay hareket ediyor. Buna karşın trendin gücünü gösteren ADX endeksi yukarı yönlü hareket ederek mevcut trendin sürebileceğini düşündürüyor. Göreceli Güç Endeksi ise 50 seviyesinin altında 40 bölgesinde yer alıyor. ETH grafikleri güncel göstergelere göre alçalan trendin sürebileceğini işaret etmesine rağmen makro piyasa verileri fiyat üzerinde daha etkin bir rol oynayabilir ve BTC fiyatında bir toparlanma fiyat artışını tetikleyebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.