Finansal kriz kapıda: Peki Bitcoin ve kripto paralar nasıl karşılık bulacak?
Finansal kriz kapıda: Peki Bitcoin ve kripto paralar nasıl karşılık bulacak?

Ekonomik durağanlık, Bitcoin ve kripto paraları nasıl etkileyecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

eToro tarafından 10 Eylül’de yayınlanan raporda ilginç bulgular ortaya çıktı. Rapora göre birçok analist gelecek yıllarda ekonomik bir durgunluk bekliyor. Başka bir ilginç bulguda ise, Y kuşağının %40’ı, ekonominin durgunluk aşamasına girmesi durumunda Bitcoin ve kripto paralara yatırım yapacaklarını belirtiyor.

Y kuşağı ve kripto para birimleri

Tanınmış yatırım platformu olan eToro, farklı kuşakların yatırımlarını nasıl yönettiğine ilişkin bir anket yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde 18 Temmuz – 31 Temmuz arasında çevrimiçi yapılan ankete 1000 kişi katıldı.

Bu ankete göre, ABD’deki yatırımcıların %66’dan fazlası ekonomideki durgunluktan korkuyor. Maruz kalma riskini azaltmak için, stok portföylerinin bir kısmını diğer finansal varlıklara ve yatırımlara taşıyacaklar. Y kuşağının %40’ı, resesyon durumunda dijital paralara yatırım yapmayı tercih edeceklerini belirtti. Z kuşağının %50’si ise diğer varlıklar yerine gayrimenkul satın almayı tercih etti.

Dolayısıyla, hisse senetlerinden bahsettiğimiz gibi diğer varlık sınıflarında da bir hareket olması bekleniyor. Bu konuda, eToro ABD Genel Müdürü Guy Hirsch şunları söyledi:

Tarihsel olarak, bu yatırım fırsatları, yüksek net değerli ve kurumsal yatırımcılarla sınırlıydı, ancak yenilikçilik, günlük yatırımcılar için bu fırsatların kilidini açıyor ve açıkça bu sonuçlar talebin var olduğunu gösteriyor.

Bitcoin geleceğin dijital altını

Bitcoin (BTC) pazarda on yıldan fazla olmasına rağmen, küresel bir finansal kriz veya durgunluk sırasında bir hedge varlık olarak test edilmemiştir. Ayrıca Bitcoin ve dijital varlıkların standart bir durgunluk için çok riskli varlıklar olabileceği, ancak büyük bir finansal krizin dünyaya çarpması durumunda bir değer deposu olacağı da dikkate değer.

Bitcoin, dünyadaki ilk dijital olarak az bulunan varlık olduğu için dijital altın olarak kabul edilir. Aynı zamanda, ağ merkezi olmayan bir şekilde çalışır ve ağı ele geçiren bir grup insana karşı korunur. ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimleri arttığında, Bitcoin ilişkisiz bir varlık olmasına rağmen, altın ile birlikte hareket ettiği durumlar oldu. Bu iki varlık arasında bir korelasyon olmasa da, Bitcoin’in genç nesiller için yeni altın olması oldukça yüksek gözüküyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir