featured

TON coin fiyat analizi: Durov tutuklanmasının ardından Toncoin toparlanmayı başaracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Toncoin Haberleri: Kripto para piyasasının karışık seyrettiği son günlerde Telegram kurucusu Pavel Durov’un Fransa’da tutuklanması paniğe neden olarak yatırımcı arasındaki endişeyi büyük oranda yükseltti. Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen tutuklanmanın ardından TON coin fiyatı sert bir düşüşle yüzde 25 değer kaybetti ve bir süre altcoinin geleceği Durov’un yasal konumuna bağlı olarak şekilleneceğe benziyor.

Pavel Durov’un tutuklanması ve tepkiler

Telegram kurucusu, başta güvenlik açıkları ve Telegram’ın suçlular ve yasa dışı faaliyetler için kullanılan bir platform hâline gelmesiyle bir dizi suçlamayla göz altına alındı. 12 farklı suçlama içeren belgeye göre listede uyuşturucu madde edinmeden otomatik veri işleme sistemlerine erişim sağlamakla ilgili maddeler bulunuyor. Ayrıca suç işlemeye elverişli araçların satılması ve kullanıma sunulmasında suç ortaklığına dayalı 5 yıl ve üzeri hapis cezasına ilişkin açıklamalar özellikle dikkat çekiyor.

Suçlamaların ardından özellikle Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un yaptığı açıklama suçlamaların siyası olmadığı ve hukuki bir amaçla yapıldığı yönünde oldu. Bunun yanında Elon Musk ve Tron ağının kurucusu Justın Sun’ın da aralarında bulunduğu aktif bir grup, tutuklanmaya karşı tepki göstererek destek paylaşımları yayınladı. Toncoin’e yatırım yapan topluluk tarafında ise sert tepkiler ile karşılanan gelişmelerin arından Toncoin yeni spekülasyonların ve balina faaliyetlerinin konusu oldu.

Toncoin almak için bir fırsat mı?

Tutuklanma haberlerinin ardından Toncoin yüzde 27’lik bir düşüşle 4,97 dolara düşüp ilk 10 kripto para arasından çıktı ve 11. sıraya geriledi. Yüzde 9’luk bir toparlanma ile CoinMarketCap sıralamasına göre yeniden 10. sıraya yükseldi ve bu yazının yazıldığı sırada 5,44 dolardan işlem görüyor. Yatırımcı arasında endişe yaratan bu hızlı çıkışların ardından Ton topluluğu resmi bir açıklama yayınlayarak tutuklanma haberlerinden etkilenmediklerini dile getirdi, çünkü Toncoin ağı Telegram’dan tamamen bağımsız çalışıyor. Ancak spekülasyonalar ve altcoinin fiyat dalgalanmaları bunun aksini işaret etmekte. 

TON güncel fiyat grafiği Kaynak: CoinMarketCap

Pavel Durov’un tutukluluğunun sürmesi hâlinde ise altcoinin fiyatı dalgalanmalara daha fazla açık olacak. 12 maddelik listede yer alan ceza öngörülerine bakıldığında Durov’un 5 yıl ve üzerinde ceza alma ihtimali de bulunuyor. Mahkeme sürecinin yaratacağı gerginliğin yanında bu tür bir cezanın kesinleşmesi altcoin için yeni dip seviyelerin görülmesine yol açabilir.

Buna karşın Santiment verilerine göre fiyatı düşen TON coinin balina birikimlerine konu olması düşüşlerin dipten alım için bir birikim fırsatı sunduğunu gösteriyor.

TON grafikleri negatif olmasına rağmen umut var!

IntoTheBlock verilerine göre çoğunlukla ayı sinyali veren Toncoin, son 24 saate yüzde 1,82 düştü. İşlem hacmi yüzde 16 gerileyen kripto paranın toplam piyasa değeri 13.760.596.176 dolar. Üç gündür üst üste kırmızı mum yakan altcoin grafiğinde göstergeler terse dönmüş durumda.

Bir süredir Ichimoku Bulutu’unun üzerinde ve içinde hareket eden fiyat bulutun altına düştü. DMI endeksinde negatif DI, pozitif DI yukarı yönlü keserek aşağı yönlü trendin süreceğini işaret ediyor. Ayrıca fiyatın 50 günlük EMA’nın altına düşmesi bunu destekliyor. 

Ton coin
TON grafik: Kaynak: CoinMarketCap

MACD göstergesine baktığımızda sinyal çizgisi mavi MACD indikatörünü keserek negatif bölgede aşağı yönlü hareket ediyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 26 Ağustos’ta aşırı satım bölgesi olan 30 sınırından dönerek 37 bölgesine çıktı. Son olarak piyasada gerçekleşmiş değeri gösteren MVRV oranları aşırı satım bölgesine girdi.

Bu düşüş yatırımcılar için alım fırsatı olarak görülebilir ve fiyat üzerinde yeniden bir canlanma olabilir. Ayrıca CEO’nun serbest bırakılması ve haberlerin etkisinin azalmasının ardından yüksek potansiyelli altcoinler arasında olan Toncoin fiyatının yeniden yükselişe geçeceği düşünülüyor. Çeşitli teknolojik gelişmeler de fiyat üzerinde olumlu etki yapacaktır. Dün Binance’nin Toncoin ağ yükseltmeleri ve DOSG lansmanı altcoinin toparlanabileceğine dair umutları yükseltiyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.