Bitcoin ve Ethereum fiyat analizi
Bitcoin ve Ethereum fiyat analizi

Dolaşımdaki Bitcoin sayısı bu rakamı geçti – işte ayrıntılar

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin’in toplam dolaşımdaki arzı 18,5 milyon token ile önemli bir kilometre taşına daha ulaştı.

Dolaşımda olacak tüm koinlerin yüzde 88’i zaten çıkarılmış durumda.

18,5 milyon BTC

“Genesis bloğu” olarak bilinen ilk Bitcoin bloğu, 3 Ocak 2009’da dünyanın en büyük kripto para biriminin yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından çıkarıldı.

Bu ilk bloğun parametresi, bankalar için ikinci bir kurtarma planını düşünen eski İngiliz şansölyesi Alistair Darling hakkındaki şu an çok ünlü olan The Times manşetini içeriyor. Blok 0 ile ilgili bir başka tuhaf şey, alınan 50 BTC ödül sübvansiyonunun harcanamaz olmasıdır.

Haziran 2009’da Bitcoin’in dolaşımdaki arzı 1 milyonu geçmişti. O zamanlar BTC, tek bir borsada işlem görmediğinden temelde hiçbir değeri yoktu.

28 Kasım 2012’de gerçekleşen ilk dört yıllık ödül kesintisinden önce 27 Eylül 2012’de 10 milyon kilometre taşını geçmesi iki yıldan fazla sürdü ve blok sübvansiyonunu 50 BTC’den 25 BTC’ye düşürdü.

Circulating Supply

Kripto para birimlerinin amiral gemisi, 630.000’inci bloğunun çıkarılmasının ardından 11 Mayıs’ta dördüncü dönemini başlattı. Madenciler artık her blok için 6,25 BTC alıyor.

Son Bitcoin bloğunun 2140 yılından daha erken bir tarihte çıkarılması bekleniyo. Yani bugünün BTC sahiplerinden hiçbiri, son bloğun çıkarılmasını büyük bir ihtimal göremeyecek.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir