featured

Karışık sinyaller ışığında Dogecoin yatırım stratejisine karar vermek: DOGE yatırımcıları neden uyarıldı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin olan Dogecoin (DOGE), son zamanlarda ciddi bir fiyat düşüşü yaşadı. Aşağı yönlü hareketinin ardından 0,13 dolara kadar gerileyen DOGE, piyasa analistlerinin dikkatini çekerken yatırımcılarını da endişelendirdi. Teknik göstergelerin karmaşık sinyallere sahip olmasına rağmen meme coin’i satın almak için doğru bir zaman olabilir. Çünkü MVRV göstergesindeki oran, şu anda DOGE tokenlarının birikim için ideal bir seviyede olduğuna işaret ediyor.

Dogecoin (DOGE) fiyatını neler bekliyor?

Dogecoin fiyatı üzerindeki farklı metrikler, yatırımcıları kararsız bırakmış durumda. Mevcut MVRV oranı, DOGE tokenlarının şu anda birikim için uygun bir seviyede işlem gördüğünü gösteriyor. MVRV oranı, yatırımcıların kâr ve zararlarını izlemek için kullanılır. Dogecoin durumuna bakıldığında 30 günlük MVRV oranının -%11 seviyesinde olduğu görülüyor. Bu da yatırımcıların son 1 ayda genel olarak zarar ettiğini, dolayısıyla şu an fiyatın satın almak için uygun bir konumda olduğunu gösterir. Tarihsel olarak, MVRV oranının -%6 ile -%19 arasında olduğu dönemler, DOGE fiyatında toparlanmaların habercisi olmuştur.

Dogecoin MVRV
Dogecoin MVRV oranı grafik

Öte yandan, günlük aktif adreslerin (DAA) fiyat farklılığı göstergesi, piyasanın satış sinyali verdiğine işaret ediyor. Bu gösterge, bir kripto para biriminin fiyat hareketi ile günlük işlemlerde yer alan benzersiz adreslerin sayısı arasındaki tutarsızlığı ifade etmek için kullanılır. Mevcut DAA fiyat farklılığı, potansiyel trend dönüşlerine veya piyasadaki güçlü yön değişimlere işaret edebilir. Bu gösterge şu anda DOGE üzerindeki satış baskısının artabileceğini gösteriyor.

DOGE fiyat tahmini: Belirsizlik devam ediyor

Dogecoin’in fiyatı son iki hafta içinde önemli düşüşler yaşadı ve bu yazının yazıldığı sırada 0,13 dolar civarında işlem görüyor. Önümüzdeki günlerde Dogecoin fiyatı tahmini 0,15 dolar ile 0,12 dolar arasında bölgede konsolide olabilir. Bu iki seviye geçmişte güçlü direnç ve destek noktaları olarak test edildiği için kritik bir öneme sahiptir ve sıradaki yönü belirleme güçlerini ellerinde tutar.

Teknik göstergelerdeki karışık sinyaller, Dogecoin’in yatay hareket edebileceğine işaret ediyor.  Fiyatın 0,16 doların üzerine çıkması durumunda son kayıplar telafi edilebilir. Öte yandan, 0,11 dolar seviyesinin altına bir düşüş gerçekleşirse aşağı yönlü hareket derinleşerek devam edecektir.

Dogecoin yatırımı için risk değerlendirmesi

Popüler bir kripto para analisti olan Mishaboar, Dogecoin’in yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve bu nedenle yüksek riskli yatırım araçları arasında bulunduğunu vurguladı. Bu nedenle, yatırımcılara sadece kaybetmeyi göze alabilecekleri kadar risk almalarını tavsiye ediyor. Mishaboar, yatırımcıların büyük kayıplar yaşamaması için dikkatli olmalarını ve yatırımlarının onları rahatsız edecek seviyede olmamasını öneriyor.

Mishaboar’a göre, kripto yatırımları “eğitimli kumar” olarak değerlendirilmeli ve yatırımcılar, risk/ödül oranını tam anlamıyla kavramadan alım satım yapmamalıdır. Kripto projelerinin çoğunda ilgili risklerin yeterince açıklanmadığını belirten Mishaboar, bu durumun yeni başlayan yatırımcıları zor durumda bırakabileceğini ifade ediyor.

Dogecoin fiyatının önümüzdeki günlerde nasıl bir performans göstereceği boğalar ve ayılar arasındaki mücadelenin seyrine bağlı olacak gibi görünüyor. Bu nedenle yatırımcılar başta piyasa lideri olan Bitcoin olmak üzere daha geniş kripto piyasası analizi yaparak DOGE satın alıp almayacağına karar vermelidir.

Yeni meme coin alternatifleri: PlayDoge ile yeni oyna-kazan tokenlarını keşfedin

2 boyutlu ve 8 bitlik bir dünyada oynadıkça kazandıran PlayDoge, kripto ekosistemine yeni adım atan ve köpek temalı meme coin projelerine ilgi duyan yatırımcıların gözdesi hâline geldi. Sanal evcil hayvan besleme deneyimini eğlenceli ve kazançlı hâle getiren PlayDoge, kullanıcılarına oyun içinde PLAY tokenları kazanma fırsatı sunuyor. Liderlik tablosu, mini oyun desteği ve XP toplama gibi özelliklerle zenginleştirilen proje, klasik ICO modelini benimseyerek yatırımcılarına staking yoluyla %969’a varan APY oranı ile gelir elde etme imkanı tanıyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Projenin ana hedefi, meme coin ekosisteminde güçlü bir şekilde büyüyerek rakiplerinin arasından sıyrılmak ve bu alanda öncü bir konum elde etmek. Hem oyun sektörüne hem de meme coinlere ilgi duyan yatırımcılara hitap eden PlayDoge, hedefine ulaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 9,4 milyar tokenlık arzıyla kripto para piyasasına giriş yapan PlayDoge, kazançlı bir alternatif meme coin projesi olarak yatırımcılarını bekliyor ve güçlü bir topluluk oluşturmayı hedefliyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin