featured

Bitcoin yükselişi sürerken Dogecoin yeni bir ATH’ye mi gidiyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin fiyat tahmini: Kripto para piyasası Bitcoin’in yeniden 63 bin dolara çıkması ve Trump suikast girişimi gibi makro olayların etkisiyle yükselişe geçti. Piyasa değerine göre ilk ellide yer alan altcoinler yüzde 3 ile 5 arasında değer artışı yaşadı.

Meme coin sektöründe ise SHIB, PEPE, WIF gibi meme coinlerin yanında MEGA son bir haftada önemli kazanımlar elde etti. Lider meme coin DOGE ise son 24 saate yüzde 4 yükselerek 0,119 dolara çıktı. Genel piyasa hareketlerine daha minimal tepkiler veren Dogecoin fiyatı ise yeni bir ATH’ye işaret ederken analistler Bitcoin yükselişinin devam edeceğini öngörüyor.

Bitcoin yükselişi sürecek!

Veri analiz ve fiyat tahmini firması Matrixport verilerine göre Bitcoin yükselişi devam edecek. Analiz firması; stop ETF’lerde yaşanacak 1 milyardan fazla girişten sonra makro ekonomik olayların etkisinden bağımsız bir şekilde BTC’nin yükseleceğini açıkladı. Bu görüşünü ABD enflasyon verilerinin düşmesi ile destekleyen firma, kurumsal alımların artacağını ve stop less’e daha az tepki veren firmalarda ETF’lerin toplanacağını düşünüyor.

Ek olarak türev piyasalarda alıma yönelik hissiyatın yükseldiğini gösteren veriler, Bitcoin fiyatında yaşanan düzeltmenin bittiğini düşündürüyor. Vadeli işlem sayısında da artış görülen Bitcoin’in OI değeri 9,82 oldu.

En çok yükselen meme coinler

Meme coinler piyasadaki genel iyileşme ile birlikte memeler yüzde 5 değer kazandı. Piyasa hami 46 milyar ABD dolarına yükselen meme paralar arasında FLOKI, PEPE ve MEW gibi kripto paralar yüzde 5’in üzerinde değer kazandı. Buna karşın uzun süredir minimal fiyat hareketleri ile piyasayı takip eden Doge coin, yüzde 3,50’lik bir yükseliş gösterdi. Ayrıca meme coin piyasası yükselirken fiyatı birkaç gündür artan MAGA (TRUNP) token, son 24 saate yüzde 5’lik kayıpla haftalık yüzde 40’lik kazancını yüzde 35 düşürdü.

Dogecoin teknik analiz

Dogecoin teknik analizine bakıldığında son iki haftanın en yüksek seviyesine çıkan Doge, 0,13 dolarlık desteğe ulaşırsa yükselişe geçebilir. 20 günlük EMA endeksi, 50 günlük yavaş hareketli ortalama EMA desteğinin altında yer alıyor ve bu satış baskısının bir süre daha devam edebileceğini işaret ediyor. Buna karşın varlığın Göreceli Güç Endeksi 48 seviyesinde alım bölgesi olan 50 desteğine yaklaşmış durumda.

Doge
DOGE coin teknik grafik / EMA

Potansiyel bir dalgalanma yaşayan Doge fiyatı, 0,13 dolara ulaşır ve bunu geçerse yeniden ATH beklentileri yükselebilir. Ancak para akışını izleyen CMF değeri bir düşüş satın alma baskısının yeniden yükselişe geçeceğini gösteriyor. Bu da Doge üzerinde uzun vadeli fiyat tahminlerini yükseltiyor. Bununla birlikte Doge coin yavaş bir seyir izlerken PlayDoge düzenli bir büyüme sergiliyor.

PlayDoge yeni bir etaba geçerek büyümeye hazırlanıyor

Oyna-kazan P2E tarzında bir kripto para olan PlayDoge, sanal bir evcil hayvanın bakımını sürdürmeyi gerektiriyor. PLAY tokenı kazanmak için oyun içinde çeşitli etkinliklerin yanında staking mekanizmasına sahip olan token projesi, yüksek çözünürlüklü piksel grafikleri ile keyifli bir oyun vadeder. Dokunmatik ekran kontrolleri sayesinde farklı cihazlardan kontrol edilebilir. Kripto oyununda yıllık ödüller bu yazının yazıldığı sırada yüzde 86 getiri sunuyor. Toplam arzının yüzde 12’sini stakinge ayırarak hızla büyümeyi hedefleyen meme coin projesi, liderlik tabloları gibi oyun içi etkinlikler ile kullanıcılara kazanç getirmeyi sağlıyor.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 1 PLAY tokeni 0.00519 dolardan işlem görüyor. Toplam 5,665,084.41 USDT toplayan ve yeni bir etaba geçmeye hazırlanan proje, her etapta fiyat artışına giderek erken alımda cazip fiyatlardan yararlanma imkânı veriyor. Ayrıca ETH dışında USDT ve kart ile satın alınan PLAY tokenları, BNB ağ üzerinde de cüzdana eklenebilir.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir