featured

Dogecoin, Elon Musk’ın hamlesiyle yüzde 7 yükseldi: DOGE fiyatı 0,15 dolara ulaşabilir mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin haberleri: Kripto para piyasası bir süredir düşüş eğiliminde hareket ederken popüler meme coin DOGE, ağustos sonunda kritik desteğin altına düştü. İki haftadır 0,10 dolar desteğinin altında işlem gören meme coin, Elon Musk’ın güncel açıklamaları ve piyasa trendinin bir miktar pozitif bölgeye dönmesi ile yükseliş gösterdi. Analistlere göre Dogecoin grafiğinde oluşan boğa deseni ise meme coin için bir ralli heyecanını ortaya çıkardı. Bunun yanında DOGE geliştiricisi, son zamanlarda rahatsız edici boyutlara ulaşan merkeziyetsiz yapı etrafındaki spekülasyonlara açıklık getirdi.

Musk’ın DOGE açıklaması: Dogecoin benimsenmesi artıyor mu?

Elon Musk son X paylaşımlarından birinde DOGE sembolünü Hükümet Verimliliği Departmanı’nın maskotu olarak belirlediğini açıkladı. Meme coin için benimsenme oranını yükseltecek bir hamle olarak ele alınan gelişme, DOGE üzerinde önemli bir iyimserlik yarattı.

Yapay zekâ ile oluşturulan bir maskot tanıtan Musk’in bu hamlesi ile meme coin yüzde 1’in üzerinde bir yükseliş gösterdi. Kısa vadeli spekülatif bir tetikleyici olan bu haberle birlikte uzun bir süredir aşağı yönlü bir kanalda hareket eden DOGE fiyatının yeniden toparlanabileceği ihtimali yükseldi.

Ünlü analistten DOGE fiyat analizi

Son bir haftalık düşüşünün ardından fiyatında bir hareketlenme görülen Dogecoin, son 24 saate yüzde 2,23 yükselerek 0,099 dolara ulaştı. 0,10 dolar desteğine doğru hareket eden meme parasının grafiğinde popüler kripto analisti Ali Martinez kama modeline dikkat çekti. Kama modeli bir kripto varlıkta trendin giderek zayıfladığı ve yatay bir seyir izlediği durumlarda ortaya çıkan bir grafik modelidir. Günlük ve saatlik grafiğe göre değişmesine rağmen haziran sonrasında devamlı düşüş trendine olan altcoinin, 0,13 dolar ile 0,89 dolar arasında kama modelinde hareket etti.

Martinez paylaşımında grafikteki düşen kamaya dikkat edilmesi gerektiği söylerken 0,10 doların üzerinde sürdürülebilir bir kapanışın gerçekleşmesi hâlinde fiyatın 0,15 dolara doğru hareket edebileceğine dair tahminini paylaştı. 0,078 dolar ile 0,098 arasında oluşan kama modelinde fiyatın bu seviyenin üzerinde hareket etmesi hâlinde haziran ayındaki en yüksek zirveye ulaşabileceği düşünüyor.

DOGE merkeziyetsiz bir yapıya sahiptir!

Meme coin etrafında artan spekülasyonlardan biri de Dogecoinin merkezi bir şirket/kuruluş olduğu yönündeki iddialardı. Dogecoin geliştiricisi Mishaboar, Doge coinin herhangi bir resmi ve merkezi bir kuruluş olmadığını açıklarken projenin fikir birliğine dayalı bir proje olduğunun yeniden altını çizdi. Geliştirici Mishabor, merkeziyetsiz yapıyı vurgularken şeffaf ve güvenilir bir altyapıya sahip olduğunu açıklamak istiyor.

Geliştirme sürecinde sarf edilen çabaların memnuniyetle karşılaşacağını açıklayan Mishaboar, bu farklılığın meme coini en büyük değeri olduğunu vurguladı. Ardından “İsterseniz Doge için istediğinizi kendiniz inşa edebilirsiniz. Hatta kendi vakfınızı bile yaratabilirsiniz.” diyerek konuyu netleştirdi.

DOGE güncel fiyat görünümü

DOGE fiyat momentumu ağustos ayının sonundan bu yana yatay bir trendde hareket ediyor.  Momentumu gösteren diğer bir indikatör olan MACD endeksi ise negatif bölgede yatay seyrediyor. Mum grafiğinde kısa yeşil mumlar oluşturan meme coin fiyatı, 50 günlük üssel hareketli ortalamanın altında işlem görüyor.

dogecoin
DOGE teknik grafik EMA ve DMI endeksi Kaynak: Coinmarketcap

DMI endeksinde negatif DI pozitif DI’nın üzerinde yer alıyor. Aynı zamanda trendin gücü hakkında bilgi veren ADX yukarı yönlü hareket ederek mevcut trendin güçlendiğini gösterir. Buna karşın olumlu bir gösterge olarak RSI endeksi yükseliş yönlü hareket ederek 44 seviyesine ulaştı.

Bu yazının yazıldığı sırada 0,104 dolardan işlem gören Dogecoin, gün içinde en yüksek 0,105 dolara ulaştı. Bu seviyede destek göremediği için minimal bir düşüşle yeniden 0,97 seviyesine indi. Yükseliş momentumunun desteklenmemesi ve satış baskısının artması hâlinde 0,95 dolar seviyesine gerileyebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.