featured

Bitcoin ETF’lerindeki çıkışlar düşüşleri hızlandırdı: DOGE ve SHIB fiyatında dip seviyesine gelindi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Doge ve Shiba Inu analizi: Son iki gündür Bitcoin stop ETF’lerinde yaşanan büyük çıkışlar, BTC fiyatını son bir ayın en düşük seviyesine düşürdü. Bitcoin 65 bin seviyesine geriledi ve kripto piyasa hacmi yüzde 2,31 gerileyerek 2,36 trilyon dolara indi. Pazartesi günü ETF’lerde 208 milyon doları aşan çıkış görüldü ve Bitcoin fiyatını 50 günlük hareketli ortalamanın altına düştü. Bitcoin cüzdanlarında yaşanan bu hızlı çıkışlar, fiyat düşüşü konusunda korkuyu arttırırken bu gerileme ile birlikte altcoinler yüzde 10-20 arasında kayıp yaşadı.

Dogecoin fiyatında geri çekilme

Kripto piyasasındaki değer kaybıyla birlikte meme coinlerin piyasa hacmi yüzde 10.8 düştü. Popüler meme coin DOGE, son bir haftada yüzde 13 düşüş yaşadı. Kritik destek seviyesi 0,14 destek bölgesinin altına geriledi. Son 5 gündür yaşanan keskin düşüş, meme coini nisan ayından bu yana en düşük seviyeye geriletti. Dip seviyelere yaklaştığı düşünülen DOGE fiyatı, bir süredir alçalan üçgen modeli içinde hareket ediyordu.

DOGE
DOGE teknik grafik / RSI desteği Kaynak: CoinMarketCap

Dogecoin teknik analiz: Piyasadaki düşüşle birlikte DOGE fiyatı 200 günlük basit ortalamalar SMA’nın altına düştü. Göreceli Güç Endeksi, 30 seviyesinin altına düşerek aşırı satım baskısında yer alıyor. Meme coin üzerindeki satış baskısı artması varlığın gerçek değerinin altında işlem gördüğüne işaret eder. Fiyat dalgalanmaları sürerken varlığın dip seviyesine yaklaştığını ve birikim yapılabilecek seviyede olduğunu gösteriyor. Buna karşın balinaların tokenı tutmaları olumlu bir fiyat hareketinin yaklaştığına işaret ediyor.

Shiba Inu fiyat analizi

Meme coin sektöründe yaşanan çift haneli kayıplar ile ikinci büyük meme coin SHIB, son 24 saate yüzde 11 düştü. Son 4 ayın en düşük seviyesinde yer alan Shiba Inu, haziran ayının başında 0.000025 desteğinin altına düşmesiyle daha sert kayıplar verdi. Bununla birlikte SHIB tokenlarının yanma oranı son 24 saate yüzde 5569.31 artarak yaklaşık 11,930,444 dolarlık SHIB coini soğuk cüzdanlara gönderdi. Yanma oranındaki yükselişin SHIB fiyatı üzerinde olumlu yapıp yapmayacağı beklenirken piyasadaki düşüş eğilimi ile Shiba Inu, satış baskısı altında kalmaya devam ediyor.

SHIB teknik grafik ve RSI / Kaynak: CoinMarketCap

Teknik grafiğine bakıldığı son iki günde kırmızı iki mum yakan meme coinin Göreceli Güç Endeksi, 30’un altına düşerek 28,75 bölgesinde yer alıyor. Bu, Shiba Inu üzerinde satış baskısının arttığını gösteriyor. Bu yazının yazıldığı sırada 0,000018 dolarlık bölgede tutunmaya çalışan altcoinin işlem hacmi yüzde 177 arttı.

Sonuç olarak kripto para piyasası düşüş eğilimi sürdürürken piyasa değeri yüksek meme coinler, dip seviyelerde birikim bölgesinde yatırımcıya yeni fırsatlar sunuyor. Piyasa düşüş eğilimini sürdürürken yatırımcılar ön satış aşamasında olan WienarAI gibi tokenlara yöneliyor.

Yapay zekâ ile meme coinleri birleştiren proje: WienerAI

Kripto ekosistemine yeni giriş yapan yapay zekâ coini WienerAI, şimdiye kadar ilk dog temalı AI tokenı oluyor. Güçlü sibernetik yapısı ile sadece bir token değil, işlevsel bir bot olarak da görev görüyor. Yapay zekâ destekli kripto ticaret ortağı olarak yatırımcıya avantaj sağlamayı hedefleyen ve en iyi ön satışlardan biri olan WienerAI, sıfır ücretin yanında stake avantajları ile destekleniyor. Kusursuz takaslar ile alım fırsatı veren proje, toplam stake edilen 5.394.549.942 WAI tokenı ile yıllık yüzde 192 pasif getiri sağlıyor.

WienerAI Ziyaret Edin

Ön satış aşamasının her etabında fiyat artışına giden projede 1 WAI tokenı  0,00071 dolardan satışa sunuluyor. Ayrıca 5.944.651,67 dolarlık toplam birikim topladığını açıklayan projede tokenler, ETH ve kart dışında BNB üzerinden satın alınabilir. Listelenme sonrası hızlı fiyat artışları dikkat çekecek olan WienerAI, geleceğin 1000x yapacak kripto paralarından biri olma yolunda ilerliyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin