featured

DOGE fiyatı yükselecek mi? Metrikler yeni bir rallinin işaretini mi veriyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOGE fiyat tahmini: Kripto para piyasası temmuz ayının son haftasında ağırlıklı olarak düşüş eğilimini sürdürdü. Bitcoin dalgalı bir seyirle 63 bin ile 69 bin arasında hareket etti. Altcoinlerin büyük çoğunluğu haftayı kayıpla kapadı.

Meme coin sektöründe özellikle DOGE, artan işlem hacmiyle dikkat çekti. Piyasa oynaklığı devam ederken uzun süreli bir konsolidasyon döneminden geçen Dogecoin için beklentiler ve analistlerin tahminleri yükseliyor.

DOGE metriklerinde yükselme

Bir süredir piyasa düşüşüyle birlikte son 24 saate işlem hacminde yüzde 86 yükselme görülen meme coin, yatırımcı ilgisi ile karşı karşıya. CoinMarketCap verilerine göre 1,269,473,947 dolarlık işlem hacmiyle 8. en büyük kripto olan Doge fiyatı, son bir günde yüzde 3,43 düşüş yaşadı.

Son bir haftalık grafiğine bakıldığında ise diğer meme coinlere nispetten daha istikrarlı bir aralıkta seyretti ve DOGE’un bir haftalık kaybı 0,89 oldu. Hafta içinde en düşük 0,12 dolar ile 0,14 dolar arasında hareket etti. Bu yazının yazıldığı sırada (28 Temmuz) meme coin 0,1302 dolardan işlem görüyor.

DOGE fiyatı
DOGE fiyatı teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

Kısa sürede artan ticari faaliyetleri ile yeni bir fiyat artışına gidebilecek olan DOGE fiyatı için piyasa hissiyatı hâlen iyimser. Teknik grafiğine bakıldığında MACD göstergesi uzun bir sürenin ardından 0 çizgisinin üzerine çıktı. Bu seviyeyi koruması hâlinde yükselişini sürdürmesi beklenen Dogecoin’e ait Göreceli Güç Endeksi (RSI), 54 seviyesinde yer alıyor. Nötr bölgede yer alan RSI, işlem hacmindeki artışla birlikte yükselişini sürdürebileceğinin işareti veriyor.

Buna karşın EMA göstergelerinde hızlı hareketli ortalama EMA 21 yavaş hareketli ortalama EMA 50’nin altında işlem görüyor. Ayrıca DMI endeksinde pozitif DI, negatif DI seviyesini yukarı yönlü keserek pozitif trendin devam edebileceğini işaret ediyor.

Analist Ali Martinez, DOGE fiyatını yüzde 230’luk ralli bekliyor

Güncel sosyal medya paylaşımlarından bir tanesinde DOGE fiyatı hakkında görüşlerini paylaşan Ali Martinez, Doge fiyatında konsolidasyon döneminden sonra meme coinin önemli bir rallinin eşiğinde olduğunu dile getirdi.

“Tek bir $DOGE bile satmadım. Sadece satın alıyordum!

 

#Dogecoin daha önce de gördüğümüz aynı formasyonu oynuyor. Alçalan bir üçgende konsolide oluyor, yüzde 140 ila yüzde 230’luk bir ralli görüyor ve bir boğa koşusuna girmeden önce yüzde 56 ila yüzde 60 oranında geri çekiliyor.

 

Şimdi sadece bekleyeceğiz!”

Analistlerin görüşleri ve dikkat çeken yeni meme coin PlayDoge

Bununla birlikte meme coinin yükselen kama modeli içinde hareket ettiğini düşünen analist The Cryptomist ise DOGE için son alım fırsatlarının yaşandığını iddia etti. Ayrıca meme coinin 1 dolara ulaşmadan önce yeniden bir düşüş yaşayabileceğini açıklayan diğer bir analist Crypto Kaleo, benzer görüşleri dile getirerek  2021 boğa koşusunun yeniden yaşanabileceğini paylaştı. Benzer görüşleri paylaşan analisteler Doge grafiklerinde altcoin haç modeli oluştuğunu ifade ederek 2024 bitmeden meme coinin 0,60 dolara çıkabileceğini açıkladı.

Doge coin hakkında fiyat tahminleri iyimser bir tablo çizerken meme coinden esinlenen PlayDoge, oyna-kazan sektörüne yeni bir soluk getiriyor. PLAY tokenlarının satışa sunulduğu bu proje, eğlenceli bir sanal evcil hayvan bakımına dayanıyor. Sanal evcil hayvanını bakımı ile ilgilenirken oyun içi aktiviteler ile PLAY tokenı kazanmak ve gelir elde etmeyi mümkün. Ön satış sonrası listelenme ile yükselme potansiyeli taşıyan en iyi oyun tokenları arasına giren proje, kripto ödülleri kazanmayı sağlar.

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Aynı zamanda staking avantajları sunan PlayDoge, dinamik bir ödül sistemine sahiptir. Güncel verilere göre yıllık yüzde 81 pasif gelir sunan projede şu ana kadar toplam 232,052,594 PLAY tokenı stake edilmiştir.

Bununla birlikte şu ana kadar 5,872,731.05 USDT topladığını açıklayan PlayDoge ekosisteminde 1 PLAY tokenı 0.00523 dolardan satışa sunulur. Erken alımda fiyat yükselmeden daha avantajlı fiyatlara alınabilecek olan PLAY tokenı; USDT, kart ve ETH dışında BNB ağı üzerinde de satın alınabilir.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir