featured

Hafta sonu analizi: DOGE 0,1 doların üzerinde tutunmayı başaracak mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası yatay bir seyir izlerken popüler meme coin Doge, son bir haftalık kaybını telefi etmeye başladı. Son 24 saate yüzde 5 yükselerek kısa vadeli olsa da hafta sonunda iyimser bir hava yarattı. Ancak ağda başlatılması planlanan yeni oyun projesi ve Shina Inu geliştiricisi ile yaşanan atışma meme coinin geleceği hakkında belirsizliği büyütüyor.

DOGE, Web3 oyun ekosistemine giriyor

Geçtiğimiz günlerde Dogecoin, Web3 oyun sektörüne girme projesini duyurdu. X platformunda @MyDogeCEO olarak bilinen Jardon Jefferson’un kısa paylaşımında açıklanan Doge oyunu ile ilgili herhangi bir tarih verilmedi.

doge

Gönderiye göre Doge oyunu meme coinin ağında piyasaya çıkacak. Bu oyunun meme coinin etkinliğini arttıracağı düşünülüyor. Bunun yanında Shiba baş geliştiricisi Kusama, daha önceden duyurulan Shiba Eternity oyununa dikkat çekerek Jardon’un paylaşımını hafife alması ile Doge’un bu hamlesine karşı yatırımcı iyimserliği bir miktar düştü. Ancak yeni web3 oyunun meme coine olan ilgiyi arttıracağı düşünülüyor.

Güncel DOGE fiyat analizi

Temmuz ayının 22’sinden bu yana 0,14 doların altında düşüş trendi içinde hareket eden meme coin, piyasa liderliği pozisyonunu koruyor. CoinMarketCap üzerinden alınan fiyat grafiklerine baktığımızda 8 Ağustos tarihinde ağ üzerinde genel bir iyileşme sağlayacağı duyurulan Dogecoin Core 1.14.8 yükseltmesi ile meme coin fiyatı bir miktar canlanma gösterdi. Ardından 0,098 doların üzerine çıkmayı başararak yeniden 0,10 seviyesine ulaştı.

Geçtiğimiz cumartesi günü ile birlikte bu hafta sonu Dogecoin fiyatı 0,1 dolar desteğinin üzerinde zayıf bir trend ile tutunmaya çalışıyor. Meme coin, bu yazının yazıldığı sırada 0,1089 dolardan işlem görüyor ve fiyattaki yükselişin aksine son 24 saate işlem hacmi yüzde 11 geriledi.

dogecoin
DOGE teknik grafik 50 EMA /100 EMA

Teknik grafiğine bakıldığında 50 günlük EMA, 100 günlük EMA çizgisinin altında 0,11975 seviyesinde yer alıyor. Düşüş trendini işaret eden bu gerileme, DMI endeksinde +DI çizgisini -DI çizgisinin altında kalması ile destekleniyor. Trendin gücünü işaret eden ADX göstergesi ise 6 Ağustos’tan bu yana biraz yükselse de yatay bir seyir izliyor. MACD endeksinde ise negatif bölgede sinyal çizgisi MACD çizgisini aşağıya doğru kestiği 6 Ağustos’tan bu yana düşüş eğilimini sürdürüyor. Son olarak Göreceli Güç Endeksi (RSI) 45 seviyesinde yer alıyor ve bu noktada 50 seviyesini aşıp aşmayacağı önem taşıyor.

Doge coin satın almak için doğru zaman mı?

DOGE grafiklerinin kısa vadede olumlu bir tablo çizmediği düşünülse de bu konuda bazı analistlerin iyimser tahminleri oldukça güçlü. Tradingview’den Alan Santana uzun vadeli tahmininde 2025’te Doge coinin 2,55 dolara çıkacağını öngörüyor. Analist, bu fiyata ulaşmasa bile meme coinin 10x yapması hâlinde bile başarılı bir getiri sağlayacağını düşünüyor.

Al ve tut stratejisini benimseyen Alan, Dogecoinin 1 doların üzerine çıkması hâlinde hangi fiyat aralığından alındığının önemli olmayacağını açıkladı. Son olarak Dogecoin’ın piyasa dalgalanmalarına ek olarak yakında yükselmeye başlayacağını da sözlerine ekledi.

Yatırım fırsatı veren yeni bir doge meme coini: PlayDoge

Dogecoin karışık bir fiyat hareketi izlerken doge temasını kripto oyun sektörüne taşıyan PlayDoge ise nostaljik teması ile şimdiden 6,024,823.68 USDT toplayarak yatırımcının ilgisini çekmiş durumda. Bu meme coin, Tamagotchi tarzında ikonik bir tema olan sanal evcil hayvanın bakımına dayanıyor. Bu sayede projede PLAY tokeni kazanma şansı bulunuyor. Topluluk odaklı bir gelişim sergilemeyi hedefleyen ve doge temalı en iyi P2E oyunu olma hedefi ile ilerleyen PlayDoge, ön satış aşamasında sona yaklaşıyor. 

PlayDoge Tokenı Ziyaret Edin

Bu yazının yazıldığı sırada 1 PLAY tokenının güncel fiyatı 0.00528 dolar ve proje kısa sürede yeni bir etaba geçerek fiyat artışına gidecek.  Bu nedenle erken alımda düşük fiyat avantajlarından yararlanma fırsatı veriyor. Aynı zamanda staking avantajları ile yıllık yüzde 77 pasif getiri sunan PlayDoge tokenları; Ethereum dışında, USDT ve kart ile alınabilir.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir