Bitcoin balinası, 600 milyon dolarlık hesabı harekete geçirdi

Dev Bitcoin balinaları bakın piyasayı nasıl etkiliyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), modern ticarette muhtemelen en değişken piyasayı doğurdu ve ardından birkaç milyoner bir gecede sıfırdan milyoner oldu. Kripto ekosistemi daha yaygın olarak kabul görmeye başladığı için, piyasanın doğası gereği “dönüş” doğası, özellikle bilinçli fiyat manipülasyonundan şüphelenen kullanıcılar tarafından sorgulanıyor. Bununla birlikte, halkın inancına rağmen, zaman zaman ani yükselmelerin arkasındaki ana nedenlerden biri, bir borsada işlem yapan büyük alıcılara/satıcılara atfedilebilir.

Balina ticareti, Bitcoin fiyatını ciddi etkiliyor

Bu tür bir piyasa volatilite spekülasyonu Reddit’te ortaya çıktı ve balina işlemlerinin büyük yatırımcılar için düşük likidite kullanabilecekleri bir araç olduğu iddia edildi. Sonuç olarak, Redditor, bir balina tarafından birkaç milyon dolarlık bir transferin tüm pazarı %+/-5 oranında hareket ettirebileceğini iddia etti.

Kaynak: Blockchain

Yukarıdaki grafik ortalama işlem değerini ve bunun kripto değeri üzerindeki doğrudan etkisini gösteriyor. Grafiğin zirvesi aynı zamanda BTC’nin 9.000 dolar işaretini kırdığı zamanla aynı zamana denk geliyor. Bu tür davranışların arkasındaki ana sebep balinaların borsada 10.000 BTC satamamasıdır. Bununla birlikte, balinalar bir borsada 2.000 BTC satın alabilirler, fiyatlarda bir artışa neden olabilirler ve daha sonra 12.000 BTC’lerini OTC üzerinden manipüle edilmiş fiyattan satabilirler. 

Balinaların Bitcoin ve kripto piyasası üzerindeki etkisi

Manipülasyonla ilgili olarak, çoğunlukla sadece çok büyük yatırım grupları piyasaya likidite katmaktadır. Bu tür bir manevra kripto piyasasında yaygın olduğu için, balinalar ABD pazarında satışa sunulacak BTC’leri satarken USD cinsinden kâr eder. Satıcı/alıcı niyetinde olsa da olmasa da, en azından çok büyük yatırım grupları piyasaya likidite eklemeye devam edinceye kadar alım satım fiyatını manipüle etmenin başka yolları da var. 

Geçmişte, 100 milyon dolarlık işlem, piyasanın bir saatte %25 artışla 4.000 dolardan 5.000 dolara yükseldiğini gösterdi. Bir öneri olara, eğer OTC piyasası kuruysa ve düşük likidite satamazsanız, avlanmanın zamanı geldi demektir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir