Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!
Kilitli değer 14 milyar doları aştı: Önde gelen DeFi tokenleri çıldırdı!

DeFi toplam piyasa değeri 11 milyar doları devirdi: Rekora ramak kaldı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkezsiz finans (DeFi) endüstrisindeki faaliyetler yılın başından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüyor. DeFi protokollerinde kilitlenen toplam değer (TVL), geçtiğimiz günlerde yaklaşık 9 milyar dolara düştükten sonra yine 11 milyar doları aştı. Gelinen nokta, kripto para birimleri için yüksek getiri sağlayan bu sektöre ne kadar ilgi gösterildiğini gözler önüne seriyor.

DeFi toplam değeri rekora çok yakın

Analiz platformu DeFi Pulse tarafından sağlanan verilere göre, şu anda çeşitli DeFi protokollerinde kilitli 11,13 milyar dolar var. En son değer, 24 Eylül’de kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 11,97 milyar dolardan sadece 840 milyon dolar uzakta.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), DeFi’de en çok varlık kilitlenen kripto para birimleri olarak karşımıza çıkıyor Merkezsiz finans endüstrisinde yaklaşık 8,272 milyon ETH kilitlendi, bu da şu anki fiyatına göre yaklaşık 2,9 milyar dolara denk. Buna ek olarak 1,4 milyar dolara denk gelen 130,8 BTC yine DeFi protokollerinde kilitli durumda.

Uniswap, Maker ve Aave sektörde başı çekiyor

DeFi Pulse’a göre Uniswap, Maker ve Aave, en büyük varlıklara sahip ilk üç DeFi protokolü. Önde gelen merkezsiz borsa (DEX) olan Uniswap, 18,58’lik bir yüzdeyle pazara hakim durumda ve protokole bağlı toplam değer yaklaşık 2,07 milyar dolar. Borç verme platformları Maker ve Aave, aynı anda sırasıyla yaklaşık 1,95 milyar dolar ve 1,53 milyar dolar tutuyor.

Diğer önde gelen DeFi protokolleri şöyle: Curve Finance (1,26 milyar dolar), WBTC (952,2 milyon dolar), Compound (879,0 milyon dolar), yearn.finance (774,9 milyon dolar).

Bildirilene göre endüstrinin 1 milyar dolar TVL’ye ulaşması yaklaşık iki buçuk yıl sürmüştü. Uzmanlara göre protokollerde kilitlenen varlıklar bir yıl içinde 10 milyar dolarlık bir değerlemeye fırlayabilir.

Bu arada Grayscale 186 milyon dolarlık yeni bir Bitcoin alımı gerçekleştirdiğini duyurdu. Ayrıntılar buradaki yazımızda.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir