Crypto Vadisi bir ilke imza atıyor
Crypto Vadisi bir ilke imza atıyor

Crypto Vadisi Blockchain’e dayalı oylama platformu ile bir ilke imza atıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Crypto Vadisi olarak bilinen İsviçre’deki bir şehir, ilk testin başarılı olmasıyla birlikte bir Blockchain’e dayalı oylama sistemi geliştirmek için kendi testlerini yürütüyor.

Crypto Vadisi bir ilke imza atıyor

İsviçre’nin Zug kenti, teknolojiyi daha fazla benimsemek için Blockchain teknolojisine dayalı bir e-oylama platformu başlattı. Bu deney tarzı oylama 25 Haziran-1 Temmuz tarihleri ​​arasında gerçekleşti ve sistemde saklanan oylama bilgileri ve konut sakinlerinin kimlikleri muhafaza edildi.

Haber kaynağına göre, şehrin iletişim müdürü Dieter Müller, oylama sisteminin  “birinci sınıf bir başarı olduğunu” iddia ediyor. Müller ayrıca, oylama sürecinin tüm teknik detaylarının da önümüzdeki aylarda paylaşılacağını açıkladı.

Bu oylama sistemi, Luxoft şirketi tarafından geliştirildi

Bu hükumetin, Blockchain temelli platform inşa etme konusundaki niyetleri, 25 Haziran’daki bir basın açıklamasında belirtildiği gibi, oylama sürecini “fark edilmeyen manipülasyona karşı daha güvenli ve daha az duyarlı” hale getiriyor.

Bu oylama sistemi, Luxoft olarak bilinen Zug merkezli bir yerel yazılım şirketi tarafından geliştirildi. Luxoft, Lucerne Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde şehir ve bilgisayar bilimleri bölümü ile ortaklaşa çalışıyor.

E-oylama platformu “açık kaynaklı” oluşturulacak

Luxoft’un baş teknoloji sorumlusu Vasily Suvorov, oylama sisteminin nasıl işlediği konusunda görüşlerini açıkladı ve şunları söyledi:

Oylama, doğrudan oylama için temel bir mekanizma olduğu için elektronik oylama konusunda endişeler var. Bu yüzden bu teknolojinin tek bir şirkete ait olmaması gerektiğine inanıyoruz. E-oylama platformunu “açık kaynaklı” oluşturacağız, böylece insanlar teknolojinin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlayabilecek. Dünya genelinde hükumetler için Blockchain tabanlı uygulamalar geliştirmeye daha çok insanı teşvik etmek istiyoruz.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir