Blockchain teknolojisi Çin’in devlet gündeminde: Devasa bir fon kurulabilir
Blockchain teknolojisi Çin’in devlet gündeminde: Devasa bir fon kurulabilir

Çinli tahkim komitesi, Blockchain’de çevrimiçi karar sistemini geliştiriyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin’in Nanjing şehrinde bir tahkim komitesi, yeni bir Blockchain çalışması yapıyor. Çinli tahkim komitesi, hukuki ihtilaflarda veri depolamak ve saklamak için yerleşik bir Blockchain ağına sahip olduğunu belirten bir çevrimiçi karar sistemi başlattı.

Çinli tahkim komitesi sistemin test aşamasında olduğunu söylüyor

Nanjing Tahkim Komitesi perşembe günü, çevrimiçi platformun şu anda bir test aşamasında yaşadığını duyurdu. Sisteme yüklenen veriler, kanıt biriktirme platformları, finans kurumları ve diğer tahkim kurulları gibi katılımcı düğümler arasında dağıtık bir şekilde saklanacak.

Çin, 1995 yılında, uyuşmazlıklar ile ilgili bir kararı yürürlüğe koydu. Karar, şehir yönetimlerinin iş, finans ve emlak gibi alanlarda sözleşme konularıyla ilgili ekonomik uyuşmazlıkları yönetme konusunda yasal yetkiye sahip olan tahkim kurulları oluşturmasını sağlıyor.

Nanjing Tahkim Komitesi, çevrimiçi sistemin sözleşme ihtilaflarına karışan taraflara kurcalamaya karşı korumalı ve dağıtılmış bir ağ üzerinden dijital kanıtları aynı anda görüntülemesine izin verdiğini söyledi. Blockchain teknolojisinin entegrasyonu, bir dosyalamayı takip eden 30 gün içinde kararların verilmesini kolaylaştıracak. Aynı zamanda hukuki ihtilaflar sırasında ortaya çıkan masrafları azaltacak.

Hareket, Çin Yüksek Mahkemesi’nin yakın tarihli bir duyurusunu takip etti. Çin Yüksek Mahkemesi, ülkedeki internet mahkemelerinde çevrimiçi yönetim prosedürlerinde yasal olarak geçerli olan bir Blockchain ağı tarafından kaydedilen ve doğrulanan kanıtların tanındığını belirtti.

Çin’de başka benzer çalışmalar da yapılıyor

Ayrıca, Nanjing Tahkim Komitesi, bir karar sürecinde Blockchain’den yararlanan ilk varlık değildir. Daha önce de Guangzhou Tahkim Komitesi, Tencent’e ait olan ve Çin’deki ilk online bankalardan biri olan WeBank’la birlikte bir deneme parçası olarak kredi verilerini bir Blockchain sistemine taşımak için çalıştı.

Kredi temerrüde düştüğü zaman Guangzhou Komitesi, sözleşmede yer alan tüm taraflara bir Blockchain’de depolanan kredi bilgilerine dayanarak bir karar yayınlayabilir.

 

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir