featured

Brezilya’dan Spot SOL ETF onayı: Bu kritik hamle Solana boğalarını hareketlendirdi

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), yeni bir olumlu gelişmenin ardından yükselişe geçmeye hazırlanıyor. Brezilya’nın ilk spot SOL ETF’leri onaylanması fiyatı hareket geçirdi. Bunun ardından SOL, 160 dolarda bulunan kritik direnç noktasını kırma girişiminde bulundu. Bu gelişme, yatırımcıları da harekete geçirdi ve umutlarını yeşertti. Peki Solana, bu olumlu ivmeyi koruyarak yukarı yönlü hareketine devam edebilecek mi?.

Brezilya SEC’in Spot SOL ETF onayının detayları  

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para piyasasında büyük etki yaratabilecek bir olay olan Solana (SOL) için ilk spot ETF’yi onayladı. Bu adım, başta Brezilya olmak üzere tüm kripto para yatırımcıları için yatırım fırsatlarını genişleten önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Gerçekleşen onay, Brezilya’yı birçok diğer ülkenin, özellikle de Bitcoin ve Ethereum ETF’lerini ancak yeni onaylayan ABD’nin önüne geçirmiş oldu.

Solana SOL ETF

Yeni onaylanan Solana ETF’si, Chicago Ticaret Borsası (CME) tarafından desteklenen CME CF Solana Dolar Referans Oranı endeksini takip edecek. Lansman tarihi henüz belli değil. Ancak, Brezilya borsa yönetimi B3’ün onayına bağlı olarak lansmanı gerçekleşecek. 

Solana (SOL) fiyatı nasıl tepki verdi?

Brezilya’nın SEC onayı sonrası Solana’nın fiyatı hızlı bir şekilde 156 dolar seviyesine yükseldi. Ancak gözde altcoin, 157 dolar ve 160 dolar seviyelerinde bulunan kritik direnç noktalarını geçmeyi başaramadı ve bir geri çekilme yaşadı. Yine de RSI göstergesinin 60’a ulaşması olumlu bir yükseliş işareti olarak değerlendiriliyor. Bu boğa sinyali sayesinde Solana fiyatının 200 dolar seviyesine ulaşabileceğine inanan kripto analistleri, yükseliş momentumunun sürdürülememesi durumunda da dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Eğer ayılar yeniden fiyat hareketini kontrol etmeye başlarsa SOL fiyatı sırasıyla 150 dolar ve 140 dolar seviyelerinde bulunan destek noktalarını yeniden test edebilir. 

Her şeye rağmen Brezilya’dan gelen bu onay, kripto topluluğunun diğer büyük pazarlarda benzer gelişmeleri beklediği bir dönemde geldi. Ethereum ETF’lerinin onaylanmasının ardından, ilgi diğer altcoin’lere, özellikle de Solana ve potansiyel olarak XRP’ye kayabilir. 

Sonuç

Sonuç olarak Brezilya’nın ilk spot Solana ETF’sinin onayı, kripto piyasasının önemli dönüm noktalarından biri oldu. SOL fiyatı kritik direnç noktalarını aşma girişimlerinde başarılı olursa yeni bir boğa rallisi başlayabilir. Yatırımcılar kripto piyasasının hissiyat değiştirmeye başladığı bu dönemde dikkatli davranmalı ve yatırım kararlarını ona göre almalıdır. 

Bunun yanında, piyasadaki dalgalanmalardan minimum düzeyde etkilenmek isteyen yatırımcılar genellikle portföylerini çeşitlendirmeyi tercih eder. Özellikle erken dönem yatırımcısı olmanın avantajlarının farkında olanlar, henüz ön satış aşamasında olan projeleri yakından takip ediyor. Yüksek potansiyelli ve güvenilir bir proje olan Shiba Shootout, sahip olduğu Vahşi Batı teması ve oyna-kazan özellikleri ile şimdiden meme coin piyasasında sağlam bir yeri olacağına dair sinyaller veriyor. 

Shiba Shootout tokeni ziyaret edin

Shiba Shootout: Vahşi Batı’da oyna-kazan eğlencesi 

Kripto dünyasının en yeni projelerinden bir tanesi olan Shiba Shootout, Vahşi Batı temasında bir kovboy oyunu olarak heyecan yaratıyor. Shiba tokenlarından ilham alarak oluşturulan proje, oyunculara hız ve strateji gerektiren etkinliklerde SHOOTOUT tokenları kazanma fırsatı sunuyor. Ayrıca proje; şans oyunları, bahisler ve kasaba meydanındaki meme savaşları gibi çeşitli oyun içi etkinlikler de sunuyor. Bunun yanında, topluluk görüşlerine büyük önem veren Shiba Shootout, yatırımcılarına önemli kararlar sırasında söz hakkı tanıyor. 

Shiba Shootout hakkında ayrıntılı bilgi için:

Yatırımcılara sunduğu yüksek staking ödülleri de dikkat çeken SHOOTOUT,   %2268 oranında pasif gelir sağlıyor. İki yıl içinde toplam arzının %20’sini stakinge ayırarak 440 milyon token dağıtmayı hedefliyor. Ayrıca, arkadaşlarını davet eden kullanıcılar ekstra tokenlar kazanarak oyunun keyfini artırabilirler.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir