featured

Son dakika: BONK ETP lansmanı duyuruldu! İşte Solana meme coinlerinde son durum…

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meme coin haberleri: Solana ekosistemi güçlü topluluk duygusuna ve PlaySolana konsolunun yarattığı iyimser etkiye rağmen zayıf bir performans izliyor. Ekosistemdeki altcoinler ve meme coinler genel piyasa hissiyatıyla yüzde 2 ile 8 arasında değer kaybı yaşadı. Ancak uzun bir süredir Solana meme coinleri alçalan trendde hareket ederek kayıp veriyor. Bunun yanında BONK coin için ETP gelişmeleri ekosistemde yeni bir iyimserlik yaratabilir.

ABD’de ilk BONK ETP’si başlatılacak!

Popüler meme coin son bir aydır yatay bir seyir izledi ancak BONK ETP duyurusu ile bunun değişeceği düşünülüyor. Solana ekosisteminde bir ilki başlatan BONK, borsada işlem görecek ETP’si ile doğrudan meme parasını satın almadan yatırımcıların borsa aracı ile yatırım yapılmasına olanak verecek.

Solana Breakpoint etkinliğine duyurulan bu gelişme “Bu, bir BONK ETF’sine doğru atılan ilk adım” ifadesi ile duyuruldu ve 2024 sonuna kadar lansmanının yapılması planlanıyor. Özellikle Solana Trust konusunda çalışmaları kolaylaştıran Amerikan Osprey Funds şirketi ile yapılacak olan BONK ETP’si, meme coin için iyimserliği yükseltti. 

Breakpoint etkinliğinde ETP ile ilgili çok fazla detay verilmedi, ancak ETP lansmanının meme coin ekosisteminde ilk olması ve ETF’lere giden yolu açması bakımında olumlu bir etki yapacağı tahmin ediliyor.

BONK güncel fiyat görünümü

İkinci büyük Solana meme coini olan BONK, son bir buçuk aydır dalgalı bir seyir izliyor.  Fiyatı 0.000022 dolar ile 0.000014 dolar arasında hareket eden coin, güçlü bir topluluk desteğine sahip. Ayrıca sosyal medya üzerinden yürüttüğü kampanyalar ve hazine avı oyunları ile topluluk ilgisini canlı tutmayı başarıyor. Bu yazının yazıldığı sırada 0,000018 dolardan işlem gören meme coinin işlem hacmi son bir günde yüzde 29 geriledi. ETP gelişmesine henüz tepki vermeyen BONK fiyatının, uzun vadede ETP detaylarının paylaşılması ile iyileşeceği düşünülüyor.

Teknik grafiğine bakıldığında 21 Temmuz’dan bu yana alçalan bir trendde hareket eden BONK fiyatı, 200 günlük basit hareketli ortama (SMA) altında işlem görüyor. Bollinger Bantları daralarak fiyat volatilitesinin düştüğünü gösteriyor. RSI endeksi ise 53 seviyesinde nötr bölgede yer alıyor. BONK fiyatının toparlanması için momentumun yükselmesi gerekiyor.

Dogwifhat (WIF) ve Popcat (SOL) fiyatı yükselecek mi?

Son bir aylık fiyat performansı ile kötü bir ay geçiren WIF token, faiz indiriminin etkisiyle ile yükselişe geçmişti. Aynı süre zarfında 2 doların altında işlem gören ve son üç haftadır psikolojik direnç noktası 1,60 doları aşamayan WIF, son 24 saate yüzde 7’nin üzerinde değer kaybetti. En çok değer kaybeden meme coin olmasına rağmen 1,60 doların üzerinde tutunmayı başaran meme coin düşerken balina birikimleri ile dikkat çekti. Düşük fiyattan yararlanmak isteyen kimliği belirsiz bir balina, 2,55 milyon WIF token aldı.

WIF meme coin
WIF güncel fiyat grafiği

WIF son bir günde işlem hacmi açısından yüzde 15 değer kaybetti. Bollinger Bantları daralarak fiyat oynaklığının düşük olduğunu gösteriyor. Fiyat 200 günlük SMA’nın altında işlem görüyor ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) son bir günde 58’den 54’e geriledi. Özellikle ekim ayında WIF 2 doları aşabilirse yeniden 4 dolarlık zirveyi test edebilir.

POPCAT meme coin fiyat görünümü

Son olarak kısa vadede yüksek performanslı meme coinlerden olan Popcat (SOL) fiyatında daha fazla ivme yaşanacağı tahmin ediliyor. Piyasa hacmine göre kripto paralar arasında 75. sırada yer alan meme coinin işlem hacmi son 24 saate yüzde 22 geriledi ve bu yazının yazıldığı sırada 0,89 dolardan işlem görüyor.

POPCAT bir günlük grafik

Ayrıca son bir ayda piyasadaki genel düşüş eğiliminden bağımsız bir yükseliş sergileyen Popcat (SOL) için RookieXBT analistler de olumlu tahminlere sahip. WIF tokenın 2-3 haftada son düşüş trendinin etkisinden kurtulacağına ve yine Solana ekosistemine bağlı Popcat (SOL) coinin 5. en büyük meme coin olacağına potansiyeli olduğunu açıklıyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.