featured

Bitcoin, eylül ve ekim tahmini: BTC ne zaman 70 bin dolara yükselecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ağustos ayı kripto para piyasası için oldukça kötü geçti ve Bitcoin 58 bin ile 65 bin arasında dalgalı bir seyir izledi. Altcoinler, BTC ile birlikte son üç haftadır değer kaybediyor. Ağustos ayının son haftasında ise Amerikan para piyasalarını bekleyen yoğun bir gündem var ve faiz indirimlerine dair beklentiler yükselmiş durumda.

Fed’in olumlu yaklaşımının yanında piyasadaki iyimserlik giderek yükseliyor. Ağustos ayının başında 31’e kadar gerileyen Korku ve Açgözlülük Seviyesi, ağustos sonunda 56 seviyesine yükseldi. Piyasa olumlu bir atmosfer yaratırken yatırımcı eylül ve ekim ayında Bitcoin’i bekleyen bir dizi gelişme var.

Eylül ve ekim ayında Bitcoin fiyatını ne bekliyor?

Eylül ayında Bitcoin’i doğrudan ilgilendiren en önemli gelişme 18 Eylül’de gerçekleşecek Fed toplantısı olacağa benziyor. Beklenen faiz indiriminin yapılması hâlinde Bitcoin fiyatında önemli bir dalgalanma görülebilir ve genel olarak yatırımcılar faiz indirimi ile kripto paralarda bir miktar toparlanma yaşayacağını öngörüyor.

Faiz indirim beklentileri piyasadaki güven havasını yeniden güçlendirse de ağustos bitmeden GSYİH verileri ve NVIDIA raporlarının edişe yaratıp yaratmayacağı ve bunun eylül ayına taşıp taşmayacağı henüz bilinmiyor.

Bitcoin
Kaynak: X

Eylül sonu ve ekim başı için ise BTC tahminleri oldukça iyimser. Parabolik döngüler inceleyerek BTC tahminleri paylaşan Rekt Capital, bir süre önce paylaştığı X gönderilerinden birinde eylül ayının sonunu işaret ederek kripto paranın yeniden yükselişe geçeceğini ifade etti. Analist nisan ayında gerçekleşen Bitcoin halving etkinliğinden yaklaşık 125 veya 160 gün sonra kripto paranın Parabolik Fazına girme eğilimde olduğunu açıkladı. Eğer tarih tekerrür ederse Bitcoin eylül sonu veya ekimde yeniden yükselebilir.

Kaynak: X

Benzer bir görüşü dile getiren WeRate’den Quinten François Bitcoin’in geçmiş yıllardaki döngüsel hareketler incelendiğinde yılın dördüncü çeyreğinde (Ekim-Kasım-Aralık) lider kripto paranın önemli fiyat hareketleri sergilediğini açıkladı. Özellikle kasım ve aralık aylarında yukarı yönlü momentumla yükseliş gösteren BTC, son bir ayda yaşanan piyasa oynaklığına rağmen yeniden güçlenebilir.

Son olarak güncel BTC fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 63,731 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasası ise son 24 saate 89 milyon dolar tasfiye gördü.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.