Bitcoin’deki artış nedeniyle Güney Kore BTC’yi mercek altına alıyor
Bitcoin’deki artış nedeniyle Güney Kore BTC’yi mercek altına alıyor

Bitcoin’deki artış nedeniyle Güney Kore BTC’yi mercek altına alıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli yetkililer Bitcoin ve kripto para birimleri ile ilgili faaliyetleri kontrol etmek için olası düzenlemeleri görüşmek üzere bir araya geldiler. Bu, sadece bu yıl Bitcoin (BTC) fiyatında %140’dan fazla artış yaşanmasından sonra geliyor. 

Güney Koreli düzenleyiciler, Bitcoin ve kripto düzenlemelerini tartışıyor

Konuyla ilgili kaynaklara göre, son Bitcoin fiyat artışının ardından yetkililer, kripto pazarını nasıl kontrol edeceklerini karşılamaya ve tartışmaya ve kullanıcıların dolandırıcılardan ve sahtekarlık programlarından etkilenmesini önlemeye karar verdiler. Toplantı, Hükümet Politikası Koordinasyon Ofisi Bakanı Noh Hyeong-ouk tarafından yapıldı. Nisan ayından bu yana, Bitcoin’in fiyatı %120’den fazla arttı ve yılın başından bu yana, dijital para birimi %140 yükseldi. Bazı uzmanlar bu fiyat hareketini 2017’de Bitcoin’in yaşadığı boğa piyasasıyla karşılaştırıyor.

Toplantıda hazır bulunan yetkililerden bazıları Ekonomi ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC). Amaç kripto pazarını ve gelecekte nasıl davrandığını yakından takip etmek. Güney Kore’nin Bitcoin’in 2017’de ortaya çıktığı günlerde kripto pazarına daha sıkı düzenlemeler yapmaya karar verdiğini belirtmekte fayda var. Güney Kore yetkilileri tarafından 2017 yılında uygulanan kararların bazıları arasında ICO’lar yasağı ve kripto borsaları için geliştirilmiş KYC ve AML politikaları yer alıyor. 

Kore Won’u, Bitcoin’e karşı en çok işlem gören fiat paralarından biri

Şimdi, hükümet bir piyasa çöküşünün yatırımcılar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak istiyor. O zamanlar, yatırımcılardan para toplamaya çalışan birkaç dolandırıcı vardı. Bu şirketlerin ve planların bazıları, kullanıcıların fonlarını çalmak için yeni oluşturuldu. Güney Koreliler Bitcoin ve kripto para piyasasında çok aktifler. Kore Won’u, Bitcoin’e karşı en çok işlem gören fiat paralarından biri, yani bu Güney Koreli vatandaşların kripto pazarındaki dalgalanmalara maruz kaldığı anlamına gelir.

Bu yılın başlarında, Güney Kore hükümeti, bir konuşma sırasında Adalet Bakanlığı başkanı Park Sang-ki’nin verdiği bazı yorumların ardından dijital paralara tam bir yasak getirebileceğini öne sürdü. Bu durum nedeniyle, ülkede bulunan birçok yatırımcı fonlarını diğer dijital para platformlarına taşımaya karar verdi.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir