featured

Bitcoin yükselişi sürecek mi? Santiment, Fed sonrası yatırımcı duyarlılığını açıkladı!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasası ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim kararının ardından önemli bir toparlanma gösterdi. Bitcoin 64 bin dolara çıkarak son üç haftanın en yüksek zirvesine ulaştı. Altcoinler benzer kazanımlar göstererek yüzde 3 ile 10 arasında bir artış gösterdi. Kripto piyasa değeri son bir ayın en yüksek zirvesine çıkarak 2,21 trilyon dolara ulaştı.

Ancak son iki gündür piyasada süren bu yükseliş ivmesinin devam edip etmeyeceği tartışılıyor. Tarihsel verilere göre kripto para piyasası için durgun bir ay olan eylül ayının sonuna doğru ekim öncesi yeniden bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağını belirsizliğini koruyor.

Santiment, yatırımcı duyarlılığını takip edin!

Kripto piyasasına yönelik incelemelerde bulunan zincir üstü analiz firması Santiment, yatırımcıların piyasa hissiyatını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini ele alan bir dizi X gönderisi paylaştı. Buna göre geçtiğimiz boğa koşusunda piyasa duygularını inceleyerek olası bir geri çekilme durumunda yatırımcıların hangi fiyat aralıkları korku ve açgözlülüğe göre hareket ettiğini inceledi. ABD Fed’in faiz indirimi ile kripto piyasasına yönelik büyüme beklentilerinin arttığını ve bunun da iyimserliği arttırdığını açıkladı. Analiz firması sosyal medyanın bu açıdan yatırımcı duygularını takip etmede önemli olduğunu vurgulandı.

 

Paylaşıma göre BTC fiyatında 50 – 59 bin arası sıçramalar korku ve bir dip olasılığının daha olası olduğu bir dönem olarak ele alınırken 60 bin ile 69 bin arasındaki fiyatlanmalarda kalabalığın nötr, aralıklı ve öngörülmezliğin daha olası olduğu bir dönem olduğunu açıkladı.

70 bin ile 79 bin arası olası bir sıçramada ise kalabalığın açgözlülük duyguları ile hareket ettiğini ve kısa vadeli kutlamalar yaşanabileceğini açıkladı. Fiyatların yatay bir seyir izlemeye başlaması ile kalabalığın eğiliminin kripto paraların hangi yöne gideceğini belirleyeceğini açıkladı.

Bitcoin fiyatında yeni düşük bir zirve mi?

Popüler kripto para analisti Bitcoin fiyatındaki yükselişi inceleyen son paylaşımında kripto paranın son dönemlerde yaptığı düşük zirvelere dikkat çekti. Paylaştığı grafikte 2024 Şubat, Temmuz ve Ağustos ayında Bitcoin’in zirvelerini inceledi.

Kripto paranın belirli bir seviyeye kadar yükselip düştüğü gösteren analist, zirveleri işaret ederek daha önce tekrarlandığı gibi bu seviyeden düşüş olasılığının bulunduğunu ifade etti. Bir önceki X paylaşımında ise BTC zirvelerini takip etmek için 200 SMA’yı izlemek gerektiğini açıklamıştı.

2020, 2018 ve 2014’te olduğu gibi lider kripto para, bu desteği geri almaması hâlinde önemli bir düzeltme görebilir. Ayrıca 200 günlük SMA endeksinin takip edilmesi gerektiğini açıklayarak bunun önemli bir sinyal olduğunu açıkladı. Analistin bu senaryosunun gerçekleşmesi hâlinde piyasada genel bir düşüş başlayabilir.

Bitcoin (BTC) güncel fiyat görünümü

BTC fiyatı bu yazının yazıldığı sırada 63,424 dolardan işlem görüyor. Erken işlem saatlerinde 64 binin üzerine çıkan kripto paranın işlem hacmi yüzde 11 düştü. Ayrıca Japonya Merkez Bankasının faizleri sabit tutmasının da fiyatın iyileşmesinde katkısı olduğu görülüyor.

Teknik grafiğe bakıldığında Bollinger Bantları genişleyen bir aralıkta fiyat oynaklığının yüksek olduğunu işaret ediyor. Günlük mum, 200 günlük basit hareketli ortalamanın (SMA) tam altında yer alıyor. Trendin yönünü işaret eden MACD göstergesinin sinyal çizgisinin üzerinde pozitif bölgede yukarı yönlü hareket etmesi mevcut trendin güçlendiğini işaret ediyor.

Bitcoin
BTC teknik grafik BB ve 200 SMA Kaynak: CoinMarketCap

Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise nötr bölgeden 63 seviyesine çıkarak satın alım bölgesi olan 70’e doğru hareket ediyor.  Bitcoin fiyatı mevcut momentumu sürdürebilirse yeniden 65 bin doların üzerine çıkarak ekim ayında beklenen pozitif etki ile 70 bin dolar seviyesini eylül ayında yeniden test edebilir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.