Bitcoin ve kripto piyasalarının yükselmesine neden olan 3 faktör
Bitcoin ve kripto piyasalarının yükselmesine neden olan 3 faktör

Bitcoin ve kripto piyasalarının yükselmesine neden olan 3 faktör

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para piyasaları bugün neredeyse üç aydır en büyük oranda artış gösterdi ve altcoinler ivme kazandı. 20 milyar doların üzerinde bir alana geri döndü. Şimdi akıllardaki soru şu; Büyük boğa rallisi ve altcoin sezon nihayet başladı mı?

Toplam Bitcoin ve kripto piyasa değeri, ayıların baskın geldiği Kasım ortasından bu yana bu kadar yüksek değil. Şimdiye kadar bu yılın toplam kapasitesi % 27 artış gösterdi ve bugün 2020 için yeni bir yüksek değer olan 244 milyar dolar görüldü.

Bitcoin Momentumu

Bitcoin, kripto pazarının geri kalanının hareketinde şüphesiz büyük bir rol oynuyor. Bu yıl kripto kralı, çoğunlukla jeopolitik gerginliklerden dolayı sağlam kazanımlar elde ediyor ve en önemlisi elinde tutuyor.

Son gün BTC, sadece 8,500 dolardan tırmanarak 8,800 dolara ulaşarak % 3,5 arttı, ancak yükseliş arttıkça daha geniş pazarlara hâkim olmaya devam ediyor.

Tradingview.com’a göre, bugün altcoinlerdeki devasa hareket, Bitcoin hakimiyetini % 67’nin biraz altına düşürdü. Bununla birlikte, son birkaç hafta içinde ödül yarılanması momentumunun ve genel BTC algısının sektörü bir bütün olarak kaldırdığı inkar edilemez.

Faketoshi FOMO’su

Bugünün devasa hareketlerine iki Bitcoin hard forku hakimiyeti var. Bitcoin Cash, 280 dolardan büyük bir hamle ile yüzde 28 artarak 360 doların üzerine çıktı, ancak çok daha ciddi artış göre Bitcoin SV’nin gölgesinde kaldı.

Faketoshi FOMO’nun bugün altcoinler için hız kazandığı görülüyor. Craig Wright mahkemesindeki bir başka gelişmenin ardından, BSV, sın 24 saatte 400 doların üzerini gördü ve piyasa değerine göre dördüncü sırayı ele geçirdi. Efsanevi artışı ise yüzde 130’ları buldu.

Söylentiler, milyonlarca dolarlık bir Bitcoin Tulip Vakfı’nın özel anahtarlarının bulunduğu yönündeydi. Bu, Wright’ın anahtarları tutması ve yarım milyon Bitcoin’i BSV’ye aktararak, kripto parayı uçuracağı hissinin artmasına neden oldu.

Bu iki bitcoin forku, şu anda geri kalanlara göre daha fazla ivme kazanıyor. Ayrıca ilk yirmi içindeki tokenlerin % 50’sinden fazlasında çift haneli kazançlar oluştu.

Altcoinlerin iki yıldır devam eden ayı pazarı

Altcoinlerin iki yıllık ayı piyasasından kurtulması sadece bir zaman meselesiydi. Son hareketlerde yükselişler görülmesine rağmen çoğu hala kripto kışının buzunu üzerinden atamamış gibi.

Kilit direnç seviyeleri yükseldiğinde, ticaret emirleri tetiklenir ve bir satın alma dalgası hepsini daha da yükseltir. Bu, son birkaç saat içinde altcoinlerin çoğunda olan şey gibi görünüyor.

Bu hareketler etkileyici olsa da, en iyi altcoinlerin boğa bölgesinde kabul edilmesinden önce daha uzun bir yol var.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin