featured

Bitcoin fiyat tahmini: BTC rezervlerinin artması erken bir rallinin işareti mı?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayının ikinci yarısından itibaren küresel çapta ekonomik gelişmeler ile iyileşmeye başlayan Bitcoin fiyatı, 60 bin doların üzerinde tutunmayı başardı. Birçok analistin tahminine göre şimdiye kadarki en iyi eylül ayını geçiren Bitcoin, son 27 günde yüzde 11 yükseldi. Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73 bin dolardan yalnızca yüzde 10 geride olan Bitcoin rezerv oranlarının artması ile ekim ayına güçlü bir giriş yapabilir.

Bitcoin stop ETF girişleri eylül sonunda artıyor

27 Eylül Cuma günü Bitcoin ETF’lerinde yıllık toplam 496 milyonluk net giriş yaşandığı ortaya çıktı. SoSoValue üzerinden alınan verilere göre en yüksek giriş Ark Invest şirketine ve 21Shares şirketine ait ARKB ETF’sinde oldu. Toplam değeri 203 milyon olan ETF girişinin toplam net girişi 2,723 milyar oldu.

Buna karşın Fidelity ETF’sinin tek günlük girişi 124 milyon oldu. Tarihsel net giriş ise 9,989 milyar dolara ulaştı.Grayscale ise 26 milyonluk tek günlük girişle 20 milyarlık dolarlık net çıkış yaşadı. 27 Eylül’de raporlanan verilere göre Bitcoin ETF’lerinde net varlık değeri 61 milyar dolar ile yeni bir seviyeye ulaştı. Ayrıca BlackRock uzun vadeli bir yatırım seçeneği olarak Bitcoin ETF hissesi satın aldığı paylaşıldı. BlackRock elinde 198,874 IBIT olarak bilinen ETF hissesi tutuyor.

Bitcoin
BTC ETF verileri Kaynak: SoSoValue

Bitcoin ETF’lerinde yaşanan tutarlı girişler öncelikli olarak fiyatın yükselmesine katkı sağlarken bunun yanında Microstrategy şirketinden gelen kurumsal alımlar da iyimserliği yükselten bir etki yaptı. Microstrategy, yalnızca son bir haftada 7.000 BTC satın alarak kurumsal ilginin yükseldiğini gösteriyor.

ETF girişleri ekim rallisi için erken işaret mi?

Eylül ayında ETF’lerde yaşanan net ve tutarlı girişler sayesinde BTC, önemli oranda destek görerek Fed faiz indiriminin ardından gösterdiği iyileşmeyi sürdürdü ve eylül sonunda toparlanmayı başardı.

CryptoQuant CEO’sunun açıklamalarına göre rezerv oranları arttı. Bu gelişme ise ETF girişlerinin artmasını destekledi. Rezerv artış son iki yükseliş trendi takip edildiğinde boğa koşusu başlamadan önceki bir işaret olarak ele alınır. Bu artışın devam etmesi ise ekim ve kasım ayları arasında beklenen potansiyel bir boğa koşusundan önce erken bir işaret olabilir.

Eylül ayında yüzde 11 yükselen Bitcoin’in ekim ve kasım aylarındaki geçmiş verilerine bakıldığında ise 2013’ten bu yana ekim ayında ortalama yüzde 22’lik bir artış yaşandığı görülüyor. Kasım ayına bakıldığında küresel ekonomi verilerindeki iyileşme ile kripto parada yüzde 47’lik bir artış görüldü. Ancak yaşanan yükseliş her yıl tekrarlamadığı da biliniyor.

Ünlü analist bir sonraki direnç noktasını açıklıyor!

Hafta sonu Bitcoin fiyatı 66,5 bin dolara ulaşarak son iki ayın en yüksek zirvesine ulaştı. Bir miktar geri çekilme ile 65,803 dolara geriledi ve aynı sürede işlem hacmi yüzde 12 düştü. Göreceli Güç Endeksi (RSI) 66 seviyesine çıkarak yatay seyir izliyor.

BTC
BTC 200 EMA ve RSI Kaynak: CoinMarketCap

Bitcoin fiyat tahminine bakıldığında analist Captan Faibik, Bitcoin’in şu anda boğaların tam kontrolünde olduğunu ifade etti. Analist BTC’nin bir sonraki direnç seviyesinin 68 bin olduğunu açıkladı. Orta vadeli BTC tahminine de yer veren analist boğaların bu seviyeyi koruyabilmesi hâlinde genişleyen kama modelinde yukarı yönlü bir kırılma gerçekleşebileceğini açıkladı.

Aralık ayının sonuna doğru bu momentumla lider kripto paranın fiyatı 88 bin ile 90 bin dolara ulaşabilir. Ancak kasım ayında ABD başkanlık seçimlerinin de BTC fiyatında kısa vadeli spekülasyonlara neden olabileceği biliniyor.

Aksine bir senaryoda ise BTC trendi, 68 bin seviyesini aşamazsa ve genişleyen kama modelinden bir çıkış yaşanacağı anlamına gelir ve bu durumda Bitcoin fiyatı önemli bir geri çekilme ile 57 bin dolarlık bölgeye yeniden düşebileceğini açıkladı.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.