Sürekli ayı eğilimi nedeniyle, Bitcoin madenciliği endüstrisi, Bitcoin madenciliği operasyonlarının kârsız hale gelmeye başlaması nedeniyle en fazla acıyı çekiyor ya da şirketler Bitcoin fiyatlarındaki düşüş nedeniyle zarar ediyor. Bitcoin madencilik endüstrisinin iki devinin şu andaki durumları pekte iç açıcı değil.
GMO İnternet:
GMO internet, geçen yıl Bitcoin fiyatının 20 bin dolara ulaştığında Bitcoin madenciliği oyununa girmeye karar veren dev bir Japon şirketi. Sadece madencilik Bitcoin’lerini değil, aynı zamanda bulut madenciliği sözleşmelerini de teklif ediyor ve donanım satıyorlardı. Piyasaya sürüldüğünü ilk duyurduklarında, herkes “Bitmain Killer” olarak adlandırıldıkları için heyecanlandılar. Nihayet Bitmain’in karşısında kazanabilecek kadar parası olan dev bir şirket olacak. Ne yazık ki, kısa süre sonra ayı piyasası başladı ve o zamana kadar çok fazla sayıda insan Bitcoin madenciliği endüstrisine katıldı, bu nedenle Bitcoin madenciliği özellikle küçük madencilik şirketleri rekabet edebilecek olan kişiler için çok hızlı bir şekilde kârsız hale geldi.
GMO, özellikle bu yılın dördüncü çeyreğinde Bitcoin madenciliği operasyonları nedeniyle 300 milyon doların üzerinde olağanüstü zarar görmeye başladı. Üçüncü çeyrekte, Bitcoin madenciliği işlemlerinde yaklaşık 23 milyon dolar kazandılar ancak GMO herhangi bir Bitcoin madenciliği donanımı satmayacağını açıkladı. Bitcoin madenciliği donanım satışlarını durdursalar bile, hala sahip oldukları makinelerle Bitcoin madenciliği yapıyorlar ancak hala daha ucuz güç veya daha temiz enerji alabilecekleri bir bölge arıyorlar.
Bitmain:
Bitmain bu yıl da çok zor anlar yaşadı. Son zamanlarda yapılan açıklamalara gelince, çalışanlarının %50 ila %80’ini işten çıkarmış olabilir. Yakın zamanda yeni nesil madenciler ürettiler ve bu yeni ürünlerin geliştirilmesi için çok fazla zaman ve enerji harcıyorlar. Ancak pek çok insan bu yeni ürünleri ayı piyasası nedeniyle satın almıyor ve Bitcoin fiyatı düşüyor. Bitcoin madenciliği işinden kar elde etmek çok zor. Bitmain, Bitcoin madenciliğinin çok büyük bir bölümünü işletiyor ve dünyadaki bazı yeni büyük tesislerin açılması gibi faaliyetlerini genişletmeyi sürdürdüklerini ileri sürüyorlar. Ancak şu anki piyasa koşulunda kesinlikle zorlu bir şekilde mücadele ediyorlar.
Bitcoin Cash Savaşı, Bitmain’e en çok zarar veren bölümdür çünkü bu savaşta sadece çok para harcamak zorunda kalmadılar, aynı zamanda Bitmain’in elinde bulunan 1 milyon civarında Bitcoin Cash fiyat olarakta çöktü. Ayrıca, fiyatların düşmesi nedeniyle büyük miktarda Litecoin de ellerinde kaldı ve şimdi ise Bitmain için çok rahatsız edici bir haber dolaşıyor. Personelin, gelişimlerin ve yatırım kollarının finanse edilemediği söyleniyor.
Bitcoin hash hızı ve zorluk
Her ne kadar Bitcoin madenciliği bazı madenciler için kârsız hale gelse de, Bitcoin ağında hala çok fazla güç var. Rekabet edemeyen insanlar makinelerini kapatacak ve hala Bitcoin’i karlı bir şekilde üretebilecek kişiler Bitcoin madenciliği faaliyetlerine devam edecekler. Mevcut hash oranını ve ağ zorluğunu bir yıl önceki hash oranıyla karşılaştırırsak, şu an çok daha yüksek seviyede, bu yüzden Bitcoin çok güvenli bir ağ olmaya devam ediyor ve GMO gibi şirketler çökse de yeni rakiplerin geldiğini göreceğiz. Samsung, çokuluslu şirketler grubu da Bitcoin madenciliği donanımı üzerinde çalışıyor. Bu yüzden kesinlikle oyun henüz bitmedi.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.