Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?
Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

Bitcoin madenciliği ne zaman bitecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madenciliği, bitcoin para üretme veya bir şekilde bulma yöntemidir. Dahası ihraç edilen itibari para biriminin aksine, bitcoin fiziki bir yapıya sahip değildir, ancak analitik yöntemlerle oluşturulur.

Bitcoin, önceki işlemleri içeren halka açık bir defter tutar ve madencilik, bu deftere yeni işlemler ekleme yöntemidir. Bitcoin fiyatı son zamanlarda harika bir performans sergiliyor. Burada önemli olan soru ne zaman biteceği? Şuna bir bakalım.

Bitcoin Madenciliği nedir?

Bitcoin blok zinciri genellikle kriptografik olarak korunan ve dolayısıyla sabit olan bir veritabanı olarak tanımlanır. Bu istikrarı ve güvenliği sağlayan teknoloji kriptografik karmadır.

Madencilik denilen amaç, gerçek bir kazma eylemine ihtiyaç duyulması değildir. Bitcoin, kritik madenciliğe ihtiyaç duymayan tamamen dijital bir tokendir, ancak kendi araştırma ve değiştirme tarzına sahiptir, bu da “madencilik” terminolojisinin geldiği yerdir.

Bitcoin, dünya üzerinde “madenciler” olarak adlandırılan milyonlarca bilgisayar tarafından desteklenmektedir. Bilgisayarların bu düzenlemesi, Federal Rezerv ile aynı amacı içerir, ancak bazı önemli istisnalar vardır. Federal Rezerv gibi, bitcoin madencileri işlemleri kaydeder ve doğruluğunu onaylar. Bununla birlikte, bu temel yönetimlerin aksine, bitcoin madencilerine dünyanın her yerinden ulaşılır ve işlem verilerini, herkes tarafından elde edilebilecek sınırsız bir listeye kaydeder.

Bitcoin Inflation Chart

Bitcoin, sözde madencilik yöntemiyle oluşturulur. Ağ üyeleri, ağı korumak için her saniye matematiksel bir görev için çözümler hesaplar. Çözümü doğru bir şekilde hesaplayan ilk kişi sizseniz, Bitcoin’i ödül olarak alırsınız. Protokol, bu ödülün her 4 yılda bir yarıya indirildiğini belirtir. Blok başına 50 Bitcoin ile başladı. Bilimsel açıdan sonuç, sıfıra yaklaşan geometrik bir seridir.

Bir noktada blok ödülü o kadar küçük olur ki ihmal edilebilir. Her şey protokole göre giderse ve değişmezse, son bitcoinler 2140 yılı civarında oluşturulacak. Ardından dolaşımda 21 milyon bitcoin olacak. Bitcoin madenciliğinin sona ermesinin tüm sistem üzerinde etkisi olacaktır.

Günümüzde, blok ödülü, madencileri bitcoin madenciliği yapmaya ve ağın güvenliğini sağlamaya yönlendiriyor. Blok ödülü sıfır olduğunda, yalnızca madenciye kalan işlem maliyetleri vardır. Bunlar şu anda toplam ücretin küçük bir bölümünü oluşturuyor ve yaklaşık 0,7 BTC’ye denk geliyor.

Blok ödülü şu anda 6,25 BTC’de, bu nedenle madenci üretilen her blok için toplam 6,95 BTC alıyor. Blok ödülü sıfır olsaydı bu yeterli olurdu. Blok ödülü gittikçe küçüldüğünde ne olacağını açıklamaya gerek yok. Kullanıcıların güvenli bir hashrate garanti etmek için yeterince ödemeye istekli oldukları işlem maliyetleri olacak mı? Bitcoin 2140’ta mevcut haliyle var olacak mı? Daha fazla enflasyona izin vermek için protokol değiştirilecek mi? Bunu gelecekte göreceğiz.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir