Bitcoin
Analist görüşleri: Bitcoin için bu direnç alanı trend yönünü belirleyebilir

Bitcoin kritik seviyeyi geri aldı – işte sıradaki seviyeler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 10.546 $’lık düşük bir seviyenin ardından 7 Ekim’den bu yana çılgın bir seyir izliyor. 21 Ekim’de, dijital varlık borsa ve S&P 500 gibi büyük endekslerle olan ilişkisini kırdı ve aynı gün 12.000 ve 13.000 doları geçti.

BTC’nin şu anki fiyatı, iki yılın en yüksek seviyesi olan 16.480 dolardan geriledikten sonra 16.076 dolar seviyesinde.

Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara yaklaşırken, birçok yatırımcı Bitcoin’in fiyatı konusunda endişeli görünüyor. Bazı göstergeler, amiral gemisi kripto para biriminin, son iki ayda %57’lik bir fiyat artışının ardından büyük bir düzeltmenin eşiğinde olabileceğini gösteriyor.

FOMO, Bitcoin’in geri çekilmesini engelleyecek mi?

Cane Island Alternative Advisors’ta deneyimli bir trader ve Global Makro Yöneticisi olan Timothy Peterson, Bitcoin’in “şu anda biraz şiştiğine” inanıyor.

Peterson tweet’inde Bitcoin’in şu anda Sentiment tablosuna bakarak bir “risk bölgesinde” olduğundan bahsediyor. Tarih, BTC bu bölgeye geçtiğinde, ortalama %20 geri çekilmeye bağlı olduğunu göstermiş durumda.

Bu özel senaryoda, yapılan tahmin doğruysa Bitcoin bu seviyeyi tekrar test etmek için 13.000 $’a düşecektir.

Kısa vadede, en önemli gösterge, 8 Ekim’den beri destek seviyesi olarak tutulan günlük grafikteki 12-EMA’dır. Bu EMA’dan bir kırılma önemli ve potansiyel bir trendin tersine dönmesinin başlangıcı olacaktır. 26-EMA da bu durumda güçlü bir destek seviyesi olacaktır.

Hem EMA’ların kaybı hem de günlük düşüş trendinin doğrulanması, Bitcoin’in fiyatını 13.000 $’a çekebilir. Bununla birlikte, dijital varlığın yukarı yönde çok az dirençle karşı karşıya olduğunu da belirtmekte fayda var.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir