BitPay “kripto para ile maaş” hizmetini başlattı!
BitPay “kripto para ile maaş” hizmetini başlattı!

Bitcoin işlem ücretleri 9 günde ikiye katlandı! Peki bu neden önemli?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin işlem ücretleri, 11 Mayıs’ta yaşanan halving etkinliğinden bu yana iki katından fazla arttı. Ancak kullanıcılar, güvenliği sağlamlaştırdığı gerekçesiyle durumu görmezden geliyor.

Bitcoin işlem ücretlerinin artması ağ güvenliğine katkı sağlıyor

Bitcoin üzerindeki işlem ücretleri, ağın 11 Mayıs’taki üçüncü blok ödülünün yarıya indirilmesi olayından bu yana %250’ye yakın bir artış gösterdi. Ücretler artsa da ağın güvenliği üzerindeki olumlu etki, kullanıcılar için olumsuzluklardan ağır basıyor.

Halving gerçekleştikten sonra Bitcoin ağı üzerinden işlem yapmak için gereken ortalama ücret 2,5 dolardan 6,4 dolara yükseldi. Bitcoin’in ortalama işlem ücreti, Ağustos 2019’dan bu yana 2 ABD doları eşiğini geçmedi.

Geçen yıl işlem ücretlerinin artmasından hemen sonra fiyat çökmüştü

Ortalama ücretlerin 6 dolara vurduğu Temmuz 2019’da, BTC için bir düşüş trendinin başlangıcıydı. Daha yüksek işlem ücretleri, kullanıcıların kripto varlıklarını satmak için borsalara taşımaları sonucunda ortaya çıkabilir.

Bitcoin madencileri aynı dönemde işlem ücretleri üzerinden 1.176 BTC topladı. Bunu perspektife sokmak gerekirse, madenciler CoinMetrics’e göre nisan ayında 818 BTC ve mart ayında 1.251 BTC kazandılar.

Blok ödüllerinden gelen madenci gelirini %50 oranında azaltmakla birlikte, işlem ücretlerinin madencilere yakın vadede güçlü teşvikler sağlamaya devam etmesi için artması gerekiyor. Bitcoin’in işlem ücretlerindeki ani artış kullanıcılar için zararlı olabilir ancak sağladığı teşvik ağın güvenliğini sağlamada hayati bir güç.

cryptobriefing

ABD-Çin ticaret savaşında ikinci perde: Bitcoin fiyatı nasıl etkilenecek?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir