featured

Bitcoin fiyatı neden yükselmiyor? Ünlü analist BTC’nin ne zaman yükseleceğini açıkladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Lider kripto para birimi Bitcoin, geçtiğimiz gün 65 bin doların altına düştü. Haftanın son işlem gününde ise yüzde 3’ün üzerinde değer kaybederek 63 bin seviyesine geriledi. Bu düşüşle birlikte panik satışlar artarken ayılar hakimiyeti ele aldı ve şu anda BTC fiyatı son 1 ayın en düşük aralığında seyrediyor.

Bununla birlikte kripto piyasa değeri yüzde 2,37 gerileyerek 2.34 trilyon dolara düştü. Yatırımcılar arasında panik yaratan bu düşüşle birlikte kripto para analisti Willy Woo, Bitcoin fiyatının neden yükselmediğini ve önümüzdeki süreçte ne zaman yükseleceğini açıkladı.

Bitcoin fiyatında neden düşüyor?

Nisan ayında gerçekleşen Bitcoin halving sonrası karışık bir dönem geçiren lider kripto para, 70 bin dolarlık seviyeden yüzde 10 değer kaybederek 63 bine geriledi. Makro etkenlerin yanında Bitcoin ETF’lerinde çıkışla bir süredir düşüş eğilimi gösteren BTC son düşüş öncesinde MicroStrategy şirketinin önemli oranda BTC satın almasına rağmen gerileme gösterdi. Micheal Saylor, son paylaşımına göre 8,33 milyar dolar karşılığında 226.331 dolarlık BTC’yi elinde tutuyor. Fiyattaki bu gerilemenin nedenin ise Alman hükümetinin Bitcoin ETF’lerinde önemli oranda satış yapması olduğu düşünülüyor.

Bitcoin fiyatında düşüş ne kadar sürecek?

Düşüş eğiliminin farklı nedenlere bağlı olsa da Will Woo, genel olarak düşüşün madencilik ile alakalı olduğu açıkladı. Analistin paylaştığı son X gönderisinde basitçe zayıf madencilerin piyasadan çekilmesi ile Bitcoin fiyatının iyileşmeye başlayacağını açıkladı. Zayıf mandencilerin piyasadan çekilmesi ve hash oranının toparlanması ile lider kripto paranın yeniden yükselişe geçeceğini dile getirdi.

Bitcoin
Kaynak: X

Paylaşımında 2017’nin 24 günlük grafiğine ve 2020’nin 8 günlük hash oranına ait grafiğe yer veren Willy Woo, toparlanmanın bu yıl beklenenden çok daha uzun sürdüğünü dile getirdi. Küçük madencilerin çekilmesi ile kripto paranın yükselişe geçeceğini düşünen analist, bu yıl madencilerin 60 günü aşkın süredir direndiğini ifade etti.

Bitcoin fiyat analizi ve son gelişmeler

Bitcoin bu yazının yazıldığı sırada 63.700 ile 64 bin arasında hareket ediyor. İşlem hacmi yüzde 39 artış gösteren lider kripto para, küresel bankacılık sisteminin lideri Standard Chartered’in kripto hamlesi ile yükselme potansiyeli taşıyor. Standard Chartered, stop Bitcoin ve Ethereum işlemleri için yeni bir ticaret bölümü açtığını duyurdu ve bu haberin ardından her iki kriptoda yüzde 1’lik bir yükseliş gösterdi. Buna göre BTC 63,702.97 dolardan işlem görürken Ethereum 3,501.61 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: CoinMarketCap

Bununla birlikte negatif bölgede seyreden kripto para piyasasında önemli bir toparlanma olup olmayacağı yakından izleniyor. Altcoin fiyatlarındaki kayıplarla birlikte meme coinler ise son bir saatte yüzde 1 ile 3 arasında toparlandı. Pepe coin fiyatı son 1 saate yüzde 4’lük hızlı bir toparlanma gösterdi. Bu sırada Pepe coinin gelişmiş bir versiyonu olarak piyasaya çıkan Pepe Unchained (PEPU) dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Pepe coin yükseltmesi Pepe Unchained

Pepe coini Katman-2 ağına taşıyan yeni meme coin PEPU; hız, güvenlik ve düşük ücret avantajları ile daha kazançlı bir seçenek olarak yatırımcı karşısına çıkıyor. PEPU, kendi blockchain ağına sahip bir meme olarak Ethereum’dan 100x daha hızlı işlem yapma özelliği taşıyor. Ayrıca düşük gas ücreti ile yatırımcıya daha fazla kazanç için fırsat veren proje, listelenme sonrası 1000x potansiyeli kripto paralar arasında ele alınıyor.

Pepe Unchained’ı Ziyaret Edin

Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 0,008 dolardan işlem gören varlık, 238,335.39 dolarlık birikim toplayarak şimdiden yatırımcının ilgisini çekti. Hızlı bir büyüme potansiyeline sahip olan meme coin, ETH ve kart seçeneklerinin yanında BNB ağı üzerinden satın alınabiliyor.

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin