featured
Bitcoin fiyatı 24 saatte

Bitcoin fiyatı 24 saat içinde toparlamaya başladı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı‘nın yüzde 30’luk bir düşüşten kurtarılması 24 saatten az sürdü. Kripto para piyasası iyimser büyüme belirtileri göstermeye başladığında, bugün erken saatlerde, bitcoin fiyatı 11.500 dolardan 15.000 dolara çıktı.

Bitcoin fiyatı 24 saat
Bitcoin fiyatı grafiği

Kısa sürede toparlamanın ardındaki faktörler

Bu gün itibariyle kripto paraların toplam piyasa değeri 480 milyar dolardan 600 milyar dolara çıktı. Daha önce büyük düzeltmeler kaydeden pazardaki her bir kripto para birimi, bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple, Litecoin ve pazardaki diğer kripto para birimleri ile büyük kazanımlar kaydetti.

ABD, Japonya ve Güney Kore dahil olmak üzere küresel pazarlardan gelen talepler, Bitcoinin 24 saatlik işlem hacminin 15 milyar dolar seviyesinde seyretmesine neden oluyor.

Milyarder hedge fonu efsanesi Mike Novogratz ve RT’nin finansal analisti Max Keizer gibi analistler, yakın zamanda edinilen ivme ile bitcoin fiyatının kısa vadede 24.000 dolara yükselebileceğini belirtti.

Keizer:

Bu boğa piyasasında Bitcoin çekilmesi çok sağlıklı. 28.000 $ şu anda oyunda “, Kripto para piyasası toparlandı ve piyasa değerlemesinde önemli bir düşüşün ardından hızlı toparlanma gösterdi.

Kısa vadede, aşırı gerilime neden olabilecek birkaç faktör var. Bu hafta, Bitcoin’i ortaklaşa listelenen küresel finans piyasasındaki en büyük vadeli işlem borsası olan Chicago Board Options Exchange (Cboe) ve New York Borsası (NYSE), bitcoin exchange-tradeed fund (ETF) başvurularını ABD Secruties and Exchange Commission (SEC) ‘e sundu.

Vadeli işlemler ve ETF’ler arasındaki temel fark, borsada bireysel yatırımcılar ve tüccarlar için daha erişilebilir olmasıdır. Bitcoin ETF ile, NYSE veya Nasdaq gibi önemli bir borsadaki herhangi bir yatırımcı, mevcut hesaplar aracılığıyla bitcoin düşüşünü kolayca karşılayabilir.

Bir Cboe sözcüsü şunları söyledi:

Bitcoin vadeli işlemlerimizin başarısı göz önüne alındığında, birçok ortak, borsa işlem gören bir ürünün geliştirilmesi konusunda ilerleme kaydetmek istiyor. 

Geçtiğimiz hafta, NYSE, ETF’deki yatırımcıların uzun vadeli Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinden fayda sağlayacağını duyuran ProShares bitcoin ETF dosyasını açıkladı.

Uzun vadeli Bitcoin Futures (vadeli işlemler) Sözleşmeleri ile Fon, Bitcoin Futures Sözleşmelerinin günlük fiyat artışlarından istifade etmeye çalışıyor. Fon, bitcoin’in mevcut fiyatına kıyasla değerlendirilmeyecek ve doğrudan bitcoin’e yatırım yapmayacak. Fon tarafından tutulan Bitcoin Futures Sözleşmelerinin fiyatı düştüğünde, Fon değerini kaybedecek.

Daha Fazla Kurumsal Para, Daha Çok Likidite

2018 yılının çeyreğine kadar Nasdaq, bitcoin vadeli işlemlerini borsa listesine alacak ve hükümetin bitcoin vadeli piyasalar ile olan hevesli yaklaşımına bakıldığında, Cboe ve NYSE’nin bitcoin ETF’leri muhtemelen US SEC tarafından onaylanacak.

Orta vadede, daha kurumsal paranın pazara girişi, bitcoin’in ortaya çıkan bir varlık sınıfı olarak daha da kalıplaşmasını sağlayacaktır.

CCN


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir