Bitcoin fiyatı, dün sabah saatlerinde 7.400 dolar bandında yatayda seyrediyordu. Tüm teknik göstergeler, düşüşün devam edebileceği yönünde sinyaller üretirken dün akşam saatlerinde (TSİ) Bitcoin’e muazzam bir fon girişi olduğunu gördük. 10.500 dolar seviyesini gören Bitcoin (BTC), piyasa giren 50 milyar dolara yakın fonun büyük bir kısmını aldı. Bitcoin Pazar payı, şu an yüzde 68,4’e yükseldi. Bitcoin ile birlikte türevleri Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV)’nin son 24 saatte yüzde 20’nin üzerinde artışını görüyoruz.
Bitcoin fiyat analizi
Bitcoin’in 7.400 dolardan 10.500 dolara olan rallisi, 24 saat sürdü. Bu periyotta yaklaşık 3.100 dolar yükselen Bitcoin (BTC), yüzdesel olarak yüzde 42 oranında yükseldi. Bu artış 1 hafta veya 1 aylık periyotta gelseydi bu kadar dikkat çekmezdi. Ancak 24 saatlik zaman diliminde yüzde 40’ın üzerinde bir yükseliş, özellikle düşüş beklerken, tüm piyasayı heyecanlandırdı.
10.580 dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı. Bu zirve noktasından sonra TSİ 03.00’den sonra ilk ciddi düzeltmesini yaparak 9.500 dolar bandına kadar indi. Fibonacci düzeltme seviyelerine göre bu nokta Fib 0,382 değerine denk geliyor. BTC, bu seviyeye tutunabilirse yükselişine devam etme olasılığı yüksek olup son zirve seviyesi 10.580 doları geçmek için harekete geçebilir.
Toplam piyasa sermayesi, coinmarketcap verilerine göre 252 milyar dolar seviyesine çıkmışken son 24 saatlik işlem hacmi 144,3 milyar dolar olarak görülüyor. Mevcut kripto para pazarları yükselişine neden olan gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.