Bitcoin fiyat analizi: BTC fiyatı nereye gidiyor?
Bitcoin fiyat analizi: BTC fiyatı nereye gidiyor?

Bitcoin fiyat analizi: BTC fiyatı nereye gidiyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Fiyatı son zamanlarda volatil hareket ediyor, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42.000 $ ‘a ulaştı ve sadece iki gün içinde 11.000 $ kadar düştü. Bitcoin fiyat düzeltmesi bir noktada gelmek zorunda kaldı. Önemli soru şu ki, bu düşüş etkileyici BTC rallisini durduracak mı? BTC Fiyatına daha yakından bakalım.

BTC/USD  günlük grafik

BTC/USD günlük grafik

Burada ilginç olan şey, iki gün önceki ani bir düşüşün ardından Bitcoin fiyatının son 24 saatte neredeyse % 11,3 artması. Bunu yazarken Bitcoin fiyatı 39.700 dolarda bulunuyordu. Şimdi, günlük fiyat tablosunda BTC fiyatı, 26-EMA’nın kurulduğu yerin çok üzerinde olan 39,700 $ ‘a dokundu. Ek olarak, Bitcoin 12-EMA’nın altına ve 35.000 $ ‘a düşmesine rağmen, boğalar önümüzdeki birkaç saat içinde hem 12-EMA hem de 26-EMA’nın üzerine çıkmayı başardı.

Şimdi, günlük grafikte, tüm EMA’lar mevcut fiyatın çok altında ve bir kez daha boğalar yetkili konumda görünüyor. Bir sonraki olası direnç seviyesi 41.986.37 $ olabilir. Bunun üzerinde, bir sonraki kayda değer fiyat noktası 49000 dolar. Bununla birlikte, bir kez daha, Bitcoin fiyatının yukarı yönde çok az dirençle karşı karşıya olduğu ve 50000 $ yolunda olabileceği görülüyor.

Ancak yine Ichimoku Cloud’a göre, fiyat bulutun altına düştüğünde trend düşüyor. Fiyat bulutun üzerinde olduğunda eğilim yükselir. Şu anda bulut mevcut fiyatın çok altında ve mevcut Bitcoin fiyatının yönünden biraz uzaklaşıyor ve bu bize Bitcoin fiyatının önümüzdeki günlerde dalgalanmalar göstereceğini söylüyor olabilir, ancak yine de son derece umut verici görünüyor.

BTC/USD 4 saatlik grafik

BTC/USD 4 Hr chart – TradingView

Şimdi, BTC/USD fiyatı 4 saatlik grafiğini gözlemlersek, biraz güven verici olduğunu görebiliriz. Bu grafikte de, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü çok az dirençle karşı karşıya olduğu ve 41 bin dolarlık bir yolda olduğu görülüyor. Görünüşe göre oranlar kısa ve uzun vadede boğaları destekliyor. Çoğu teknik gösterge, neredeyse tüm zaman dilimlerinde hala büyük ölçüde yükseliş gösteriyor.

Burada bakılması gereken bir şey, Ichimoku Cloud’a göre şu anda bulutun mevcut Bitcoin fiyatı yönünden biraz aşağıya doğru hareket ettiği ve bu bize Bitcoin fiyatının önümüzdeki birkaç saat içinde dalgalanmalar gösterebileceğini söylüyor olabilir.

Sonuç

Şu anda, Bitcoin’in fiyatı düşüş eğilimine işaret eden sağ bir omuz oluşturabilir. Yazım sırasında 39,750 USD seviyesinde olan fiyat, 32,135 USD fiyat alanına geri dönebilir ve onu aşağı doğru kırabilir ve ancak o zaman çöküş onaylanacaktır. Şimdi, alıcılar fiyatları artırmaya ve 30K psikolojik fiyat alanının üzerinde sabit tutmaya yardımcı olabilir. Fiyatlar 31.300 ABD Doları ile 40.000 ABD Doları arasında değişecek ve tüccarlara günlük ticarette işlem hacmini artırabilir.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir