featured

Analistlerin Bitcoin tahminleri: BTC fiyatı eylülde 53 bin dolara düşecek mi?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eylül ayına düşüş trendi ile başlayan kripto para piyasasında Bitcoin haftanın ilk işlem gününde 57 bin dolar seviyesine geriledi. Piyasadaki bu düşüşle birlikte altcoinlerde önemli destek seviyelerinin altını test etti.

Kripto piyasasındaki bu düşüş yalnızca bu hafta değil, ağustos ayından gelen bir çöküştü. CoinShares verilerine göre Kripto Para Finansal Akış Raporu’na göre kripto para sektöründen haftalık sermaye çıkışı 305 milyon dolardı. Bitcoin’den kaynaklı sermaye çıkışı ise 319 milyon oldu.

Piyasadaki olumsuz duyguları besleyen çıkışların nedeni ise ABD ekonomi verilerin iyi olması ve bunun faiz indirim beklentilerini düşürmesiydi. Geçen hafta ortaya çıkan bu düşüşlerin ardından Bitcoin fiyatında yaşanan gerileme eylül ayında beklenen geri çekilme tahminlerini güçlendirdi.

Bitcoin düşüşü sürecek mi?

Bitcoin fiyatı son 24 saate 57 bin seviyesine düştükten sonra 2 puanlık bir yükselme ile 58 bin dolara çıktı. İşlem hacmi son 24 saate yüzde 44 yükselerek 27.781.255.836 dolara ulaştı. Düşüş eğilimi devam ederse genel görüş olarak dip noktası 53 bin dolar. Bir süre daha geri çekilenin sürmesi beklenirken ilk destek noktasının 55 bin dolar olacağı düşünülüyor.

Analist Credible crypto, son X paylaşımlarından bir tanesinde beklediği dip seviyelerini açıkladı. Bitcoin 55 bin doların hemen altında bir dip oluşturabilir diyen analist tahmini olarak 54 bin ile 53 bin dolarlık seviyeleri nihai hedef aralığı olarak belirledi. Ancak öncesinde bir rahatlama rallisi beklendiğini de sözlerine ekledi.

Benzer bir görüşü analist Captian Faibik dile getirdi. Lider kripto paranın hâlen boğa bayrağı içinde hareket ettiğini ifade eden analist, 54 bin dolar seviyesini destek alanı olarak görüyor. Boğaların bu seviyeyi savunmasının çok önemli olduğunu açıklayıp BTC bu seviyeden geri dönerse eylül ayında 68 bin dolara kadar yükselebileceğini dile getirdi.

Bitcoin
Bitcoin teknik grafik Kaynak: CoinMarketCap

Son olarak teknik grafiğine bakıldığında MACD seviyesi geçen haftaki seviyesinde tutunamayıp pozitif bölgeden negatif bölgeye geriledi. Sinyal çizgisinin MACD’ı yukarı yönlü kesmesi alçalan trendi güçlendiren bir işaret olarak yorumlanır.

Fiyat, 50 EMA’nın altında yer alıyor. Göreceli Güç Endeksi (RSI) ise geçtiğimiz hafta nötr bölge 50 seviyesinin altına düşmüştü ve aşağı yönlü hareketini devam ettirmesi bir süre daha mevcut trendin sürebileceğini işaret ediyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.