Ünlü kripto hedge fonu yöneticisinden korkutan Bitcoin tahmini
Ünlü kripto hedge fonu yöneticisinden korkutan Bitcoin tahmini

Bitcoin’de son durum: Baskınlık oranı artışı, koronavirüs ve daha fazlası

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasaları düşüşlerle boğuştuğu bir dönemden geçerken Bitcoin baskınlığı bir kez daha artıyor.

Kripto pazarı, Aralık 2019’dan bu yana yüzde 50’ye yakın bir ralli sonrasında büyük bir düzeltmeye karşı savunmasız kaldı. Yüzde 100 kazançtan sonra Ethereum, Bitcoin Cash ve EOS gibi büyük alternatif kripto varlıkları ortalama yüzde 20 oranında düştü.

Çeşitli teknik göstergeler ve Bitcoin’in günlük grafiğindeki ters baş ve omuz (IHS) oluşumu, marj ticareti piyasasına açık faiz ve kalıcı swapların fonlama oranı gibi temel faktörler nedeniyle ciddi bir düzeltme ile karşı karşıya kalındı.

Bitcoin düşerken neden altcoinler genellikle artar?

Fiattan kripto pazarına girişler öncelikle Bitcoin’e geliyor. Bu nedenle, alternatif kripto varlıkları sadece Bitcoin fiyatı düzeldiğinde artış eğilimine giriyor. Bitcoin fiyatı bir düşüş trendine girdiğinde, altcoin piyasası tipik olarak daha düşük likidite ile yoğunlaştırılmış bir aşağı yönlü hareket görüyor.

Bitcoin kendi başına riskli bir varlık iken altcoinler BTC‘den bile daha yüksek riskli kabul ediliyor. Bir boğa piyasası sırasında, altcoinler genellikle BTC’den daha iyi performans gösteriyor. Bir ayı piyasası sırasında ise altcoinler BTC’ye karşı düşük performans göstermeye eğilimli oluyor.

Düşüşler onun umrunda değil: Tim Draper çılgın Bitcoin tahminini yineledi

BTC hakimiyet endeksi yükselişte: Sebebi riskleri azaltmak

Şubat ortasında, Ethereum ve EOS gibi büyük kripto varlıklarının Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiği durumlarda, BTC’nin hakimiyet endeksi yüzde 60 civarında seyrediyordu.

İki haftadan daha kısa bir sürede, BTC’nin hakimiyet endeksi yüzde 64’e yükseldi. Yatırımcılar piyasa düzeltmesi olasılığına karşı varlıklarının risklerini azaltmak istiyorlar.

Koronavirüs salgını tüm piyasalarla birlikte kripto para birimlerini de etkiledi

Makro olayların Bitcoin veya kripto fiyat trendinde herhangi bir rol oynayıp oynamadığı belirsizliğini koruyor. Ancak koronavirüs salgınının, riskli varlıklardan bağımsız olarak tüm varlık sınıfları üzerinde olumsuz bir etkisi var.

Örneğin, altın geçen hafta hisse senetleriyle birlikte düştü. Yatırımcılar koronavirüse karşı artan korkuya ve bir pandemi olasılığına yanıt olarak paniklemeye başladılar. Saygın trader DonAlt konuyla ilgili şunları söyledi:

Garip bir nedenden ötürü, koronavirüsün Bitcoin anlatısının boğa olduğunu sanmıyorum. Bir pandemi hakkında konuşan medya, dünyanın dört bir yanındaki insanların spekülatif bir varlık almasını sağlamayacak. Yiyecek ve yüz maskeleri satın almalarını sağlayacak.

Belirsizlik zamanlarında, riskli varlıklar kötü performans gösterme eğiliminde olurlar ve alternatif kripto varlıkları gibi aşırı risk seviyesine sahip varlıkların kısa vadede momentumlarını sürdürmeleri olası görünmüyor.

Günlük Bitcoin (BTC) grafiği

Son 24 saatte %0,88 değer kazanan Bitcoin, bu haberin yazıldığı esnada 8 bin 662 dolardan işlem görüyor.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir