İnanılmaz tahmin: Bitcoin düşerse hemen alın! Çünkü patlayacak
İnanılmaz tahmin: Bitcoin düşerse hemen alın! Çünkü patlayacak

Bitcoin’in sabit tedariki ne gibi sorunlara yol açabilir?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), yaklaşık 10 yıl önce Satoshi Nakamoto tarafından geleneksel finansal sistemden ve hükümetin insanlar üzerindeki kontrolünden kaçınmak amacıyla oluşturuldu. O zaman, Nakamoto sadece 21 milyon BTC olacağını yazdı. İlk başta Bitcoin’in deflasyon niteliği, piyasadaki bireylerin gerçekten sevdiği bir şeydi. Ancak bu konuyla ilgili bazı tartışmalar var.

Bitcoin’in sabit sayısıyla ilgili korkular

Bitcoin’in geleceği için tedarikte bir değişiklik yapmayı düşünen bazı bireyler ve meraklılar var gibi görünüyor. BTC’nin sabit sayısıyla ilgili bazı korkular var. Tedarik sabit kalırsa, varlığın kullanılmaması mümkün olabilir.

Fold App’in kurucusu Matt Luongo, konu hakkında görüşlerini Twitter aracılığı ile bildirdi ve gelecekte Bitcoin tedarik hacmini yükseltmek zorunda kalacağımızı söyledi.

Ayrıca, Luongo, Madencilerin gelirinin enflasyon merkezli olması yerine işlem ücretleri ile ödenmesi, Bitcoin ve işlem ücretleriyle ilgili uzun vadede bir belirsizlik oluşturacağını söyledi.

Bu, ağın çalışma biçiminde çok derin bir değişikliğe sahip olacağı anlamına gelir. Bitcoin modeli yaklaşık 11 veya 15 yıl içinde değişecek ve böylece tüm ağı etkileyecektir.

Bitcoin sürdürülebilir kalmanın yolunu bulamazsa çökebilir

İşlemlerin azaltılması ve çoğunun Lightning Network (LN) ve / veya diğer katmanlar aracılığıyla işlenmesi mümkün olabilir. İşlem ödülleri daha küçük olacağından, ağ daha az madenciye sahip olacak ve daha az güvenli olacak. Bu, Bitcoin’i %51 saldırılara karşı savunmasız bırakacak.

Bitcoin rekabetçi ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalmanın bir yolunu bulamazsa çökebilir. Bununla birlikte, bu sorunu çözmek ve bu sorunu önlemek için bazı fikirler vardır. Örneğin, “zincir güvenliğine katkıda bulunmak” için Bitcoin’in ikinci katmanlarını kullanmak mümkün olabilir.

Bu düşüncelerin karşısında olan kişilerde bulunuyor. Travis King, Bitcoin’in sınırlı tedarikiyle ilgili olarak birçok olumlu nokta olduğunu söyledi. Ayrıca, Interchange’te iş geliştirme direktörü ve Blockchain.com’da eski ürün müdürü olan Dan Held, Bitcoin’i 21 milyon BTC tedarikiyle bir varlık haline getirme kararının alındığını belirtti.

Tabii ki, Luongo’nun yorumlarını destekleyen kişiler vardı. BlockTower’dan Ari Paul, Bitcoin’in eleştirel düşünce olmadan yaşayamayacağını söyledi. Böylece, Luongo tarafından yapılan yorumları memnuniyetle karşıladı.

Halen, Bitcoin 3.415 dolar civarında işlem görmekte ve 59,86 milyar dolarlık bir piyasa sermayesine sahip. En popüler dijital varlıkta halving Mayıs 2020’de gerçekleşecek. Bu tedarik indiriminin ardından blok başına ödül 12.5 BTC’den 6.25 BTC’ye düşecek.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir