20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!
20.000 mağaza daha Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlıyor!

Bitcoin (BTC) tarihinin en ünlü işlemleri

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin kısa bir tarihçesi olmasına rağmen birçok önemli işlemlerden geçti. Bunlardan bazıları hiç unutulmayacak ve her zaman hatırlanacak. İşte Bitcoin’in 10 yıllık hayatında gerçekleşen unutulmayan işlemler.

2 pizza

Bir program geliştirici, 22 Mayıs 2010’da, Bitcoin adı verilen az bilinen kripto para biriminin 10.000 tanesini kullanarak pizza aldı. Programcı Laszlo Hanets, 22 Mayıs 2010 tarihinde 25 dolar tutarında iki pizza alımı için 10 bin Bitcoin ödedi. Bu aynı zamanda ilk Bitcoin işlemidir. Ve insanlık tarihinin en pahalı pizzası. Çünkü 10 bin BTC bugün milyon dolarlar değerinde.

İlk Bitcoin işlemi

İlk Bitcoin işlemi, gerçek kimliği günümüze kadar gizemli kalmaya devam eden kendine Satoshi Nakamoto diyen biri tarafından yapıldı. Ocak 2009’da ilk blok Bitcoin Blockchain’e eklendi. İlk Bitcoin gönderimi 12 Ocak 2009’da gerçekleşti. Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto, ana geliştiricilerden Hal Finney’e 10 BTC gönderdi.

Gizemli operasyon

2013 sonbaharında, zamanın en büyük hareketi gerçekleşti. Bir günde 194.993 BTC gönderildi. O zaman, BTC’nin değeri 729 dolardı ve işlemin toplam değeri neredeyse 150 milyon dolar olarak belirlendi.

Matt Miller’ın hatası

20 Aralık 2013 tarihinde, televizyon sunucusu Matt Miller, yanlışlıkla 12 Bitcoin bulunan cüzdanını televizyonda gösterdi. Seyircilerden biri hızlı davrandı ve kodu taradı. O zaman ki değeriyle 20 ABD doları zenginleşti.

Bitcoin ile Tesla

Aralık 2013’te bir otomobil tutkunu bir Tesla Model S otomobilini satın alarak ödemede sadece Bitcoin kullandı. Lamborghini Newport Beach adlı şirket, Tesla arabası için BitPay üzerinden 91.4 BTC (103 bin dolar) ödeme aldı.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir