Bitcoin 2.000 dolar geriledi, piyasayı korku kapladı: BTC için sırada ne var? İzlenecek kritik seviyeler
Bitcoin 2.000 dolar geriledi, piyasayı korku kapladı: BTC için sırada ne var? İzlenecek kritik seviyeler

Bitcoin analizi: BTC’de düşüş beklentisi hâkim… Fakat?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin merkezli görülen kripto para pazarlarında yaşanan son düşüş eğilimi ve BTC’nin 200 günlük hareketli ortalamasının altında kalması, yatırımcıların ayı piyasasının hâkim olduğu görüşünde toplanmasını sağlıyor. Bundan dolayı son birkaç gündür birçok analiz ve yatırımcı BTC’de 6.000 dolar fiyatından bahsediyor.

Genel olarak BTC grafiğini gözlemlediğimizde bu karamsar görüşü destekleyen bir düşüş eğilimi açıkça görülüyor. Özellikle Eylül sonunda görülen düşüş, BTC trendinin şok şekilde kademe değiştirmesine neden oldu.  Bunun yanında günlük grafikte gözlemlerimize devam ettiğimiz 100 günlük MA ile 200 günlük MA arasında boşluk olumsuz yönde kapanıyor. Bu gösterge, düşüş baskısının artma ihtimalini gösteriyor.

Bitcoin trendinde referans noktası günlük 200 MA

Bunun yanında Bitcoin yatırımcıları, günlükte 200 MA üzerinde bir fiyatın gelmemesi durumunda bir yükseliş trendinden bahsedilmeyeceği konusunda hem fikir. Ancak BTC, dalgalı hareketlerine devam ediyor.  Zaman zaman yüksek sıçramalar yapan Bitcoin, özellikle Marjin işlemi yapan yatırımcılar için daha da riskli bir Pazar haline geliyor.

Şu an 8.000 doların altında işlem gören Bitcoin fiyatı, Eylül sonunda görülen dip seviyesini dördüncü kez deniyor. Dün 7.912 dolarda dip görüldükten sonra hafif bir toparlanma yaşanması, düşüş piyasasında olan Bitcoin’in yukarı yönlü bir sıçrama ihtimalini gözler önüne seriyor. Bu durumda piyasanın beklediği düşüşten önce 8.300-400 dolar aralığına bir sıçrama görülebilir.

Beklenen düşüş öncesi bir sıçrama gelir mi?

Kısa vadeli geçmiş hareketlere baktığımızda ise destek çizgisine dokunan BTC fiyatının yukarı yönlü sıçrama yaptığı görülüyor. Şu an benzer bir formasyonda olan Bitcoin, 4. denemesinden de yukarı yönlü bir hamle yapabilir. Ancak pazarın ayı görünümü, alıcıların git gide zayıflaması ve düşüş beklentisi, tepki alımlarının zayıflamasına neden olabilir. Böyle bir durumda şu an 8.250 dolar seviyesinde olan 200 MA’nın kırılması zorlaşabilir. Ve bu noktadan beklenen düşüş gelebilir. Teknik olarak 4 kez denenen trend çizgisinin 5. denemede kırılma ihtimali oldukça yüksek.

Sonuç olarak Bitcoin’de beklenen 6.000 dolar seviyesi öncesi yukarı yönlü bir hamle gelmesi ve bu hamlenin 8.000 dolar ortalarında kısıtlanması ihtimal dâhilinde. Özellikle Marjin işlemi yapan yatırımcıların volatil hareketlere karşı stop seviyelerini risk algılarına göre ayarlamaları son derece önemli.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir