Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri
Sektörün önde gelen 3 uzman isminden dikkat çeken Bitcoin tahminleri

BTC alma zamanı geldi mi?: Bitcoin volatilitesi 2017 boğa piyasası düzeylerine geri döndü

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, geçtiğimiz birkaç hafta içinde fiyatlarında hem sıçrama ve hem de düşüş kaydetti ve BTC/USD pazarı, bu yılın başlarına göre daha dalgalı. Skew Markets Bitcoin oynaklığının eski zamanlardaki gibi olduğunu iddia etti.

2017’nin Sonuna Kadar Yenilenmiş Bitcoin Volatilite Seviyeleri

Skew’in tweetine göre, Bitcoin’in şu andaki oynaklığı, 2017’in boğa piyasasının sonundan bu yana görülmeyen seviyelere döndü. Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20 milyar dolara yükseldi ve 300 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri var.

Skew, BTC/USD’nin 2017’nin sonuna doğru uçuculuk oranının yüzde 100’ün üzerinde olduğunu gösteren bir tablo da ekledi. 2018’in başlarında, 2018’in çoğunda olduğu gibi yüzde 100’ün altına düşmeden önce yüzde 150’ye kadar yükseldi.

Piyasa Oynaklığı

Market Volatility
Image Skew Piyasaları Üzerinden | Kaynak: Twitter

Bununla birlikte, Bitcoin’in fiyatı 2018’in sonuna doğru çok fazla dalgalanma göstermiş ve bu durum grafikte tekrar yüzde 100’ün üzerine çıkmasıyla ortaya çıkmıştır.

Bununla birlikte, bu yılın başlarında, Bitcoin’in oynaklığının yüzde 50’nin altına düşmesi nedeniyle seviye korunmadı. Birkaç ay öncesine kadar önemli bir sıçrama veya fiyat kaybı yaşanmadı. Skew’in grafiğine dayanarak, Bitcoin’in mevcut aydaki oynaklığı neredeyse yüzde 150’ye yükseldi.

Yatırımcıların Talepsizliği Üzerindeki Düşük Oynaklık

Piyasada daha az oynaklık olduğu zaman, çoğu trader ticaret yapmak istemiyordu. Binance, OKEx, Coinbase ve Gemini gibi kripto borsaları 2017 ve 2018’e göre daha düşük işlem hacmi olduğunu bildirdi.

Örneğin, bir Blockchain araştırma birimi olan Diar tarafından yapılan bir araştırma, Ocak 2019’dan itibaren Binance’in Aralık 2018’e kıyasla BTC/USD işlemlerinde yüzde 40’lık bir zarar kaydettiğini ortaya koydu. Özellikle BTC/USD piyasasının işlem hacmi Ocak 2019’da 3 milyar dolardı, yani 2018 Kasım ve Aralık ayında yaklaşık 6 milyar dolar olduğunu düşünürsek yarı yarıya indiği gözüküyor.

Genel olarak, piyasadaki oynaklığın artması, daha fazla insanın ticaret yapmaya istekli olması nedeniyle bu borsalar için daha fazla ücret anlamına gelir. Ayrıca, kripto alanına daha fazla para girerek Bitcoin’in fiyatını etkilemek için çok şey yapabilir.

Bitcoin’in Volatilitesi

Morgan Creek Digital Assets’in kurucusu Anthony Pompliano, 27 Haziran 2019’da, Bitcoin’in oynaklığının olumsuz olmadığını ve olumlu yönde işlem yaptığını belirtti. Benzer bir görüşü, 28 Haziran 2019’da Spencer Bogart’a da şöyle dile getirdi:

Bitcoin’in oynaklığı, mutlak kıtlığın bir ürünüdür (dalgalı talebe bağlı olarak) ve Bitcoin’in oyunda kalma aşamasının bir yansımasıdır.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir