S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?
S&P 500 ile Bitcoin korelasyonu artıyor: Bu iyi bir durum mu?

Bitcoin ağında tarihi dönüm noktası aşıldı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain verileri, Bitcoin ağında işlenen toplam işlem sayısının bu ay yarım milyarı aştığını gösteriyor.

500 milyon Bitcoin işlemi geride kaldı

Bu ay 9 bin 500 doları aştıktan sonra yönünü 10 bin dolara çeviren BTC’nin Blockchain’inde gerçekleşen işlemlerin sayısı önemli bir dönüm noktasına ulaştı. CryptoCompare’in verileri, IntoTheBlock aracılığıyla, 500 milyonuncu işlemin 5 Şubat’ta işlendiğini doğruladı.

BTC’nin Blockchain’indeki işlem sayısı hızla artıyor. 2017’de 500 milyonu geçen sayının iki yıl içinde bir milyar işlemi de geride bırakacağı ifade ediliyor.

Sadece geçen yıl Bitcoin ağında toplam 2,5 trilyon dolarlık BTC işlem gördü. Sosyal medyada kullanıcılar, amiral gemisi kripto para birimi ve bir bütün olarak kripto ekosistemi için önemli kilometre taşını kutladı.

Hash rate ve Trends verileri de pozitif

Bitcoin’in bu yılki fiyat performansı göz önüne alındığında, çeşitli analistler yükseliş eğilimini iyiden iyiye benimsemeye başladı. Wall Street analisti Tom Lee gibi isimler 2020 için önemli kazanımlar öngördü. Lee, Bitcoin 200 günlük MA’yı bozması hlainde fiyatının önümüzdeki altı ay içinde yaklaşık %200 artabileceğini ifade etti.

Bitcoin hash rate’i de 123 milyon TH/s ile zirveye ulaştı. Madenciler halvingden önce mümkün olduğunca birikim yapmak için için yarışırken hashrate yaklaşmakta olan yarılanma öncesinde artıyor.

Google Trends’ten elde edilen veriler, Bitcoin halving etkinliğine ilişkin aramaların yılın başından beri artmakta olduğunu gösteriyor. Bitcoin geçmişte iki kez halving yaşamıştı: 2012 ve 2016’da.

cryptoglobe


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir