Bakkt kesin tarihi açıkladı ve Bitcoin fırladı!
Bakkt kesin tarihi açıkladı ve Bitcoin fırladı!

Bitcoin 6.000 doları aştı, yeni ATH geliyor mu?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, bu hafta Tether ve Bitfinex hakkındaki belirsizliğe rağmen, 2019’un en yüksek seviyesine ulaştı ve %5’ten fazla değer kazanarak 5.860 dolara yükseldi.

Çoğu borsada Bitcoin şu an 5.800 dolar civarında işlem görüyor. Bitfinex’te BTC, 250 dolarlık bir fazladan işlem görerek 2019 yılında ilk kez 6000 doları aştı.

Bitcoin, Nisan ayında da 5.700 dolar seviyesinde işlem gördü, ancak Coinmarketcap verilerine göre hiçbir zaman engeli kırmayı başaramadı. Şimdi, BTC borsalarda ortalama 5.751 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin günlük grafik

Altcoinler bekliyor

Bitcoin yükselişte, altcoinler ise neredeyse hiç hareket etmeden oyunun bitmesini beklemekte. Ethereum sadece %1 oranında arttı, XRP ve Bitcoin Cash ise kırmızı renkte. Binance Coin ayrıca, Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun borsaya marj ticareti yapmaktan vazgeçtiği ipucunu paylaşmasının ardından kazandığı bazı kazançları da kaybediyor.

Coinmarketcap’ta ilk 15’e giren şaşırtıcı kripto Cosmos (ATOM), %11’lik bir artışın ardından 14’üncü sıraya yükseldi. İlk 20’deki en kötü performans gösterenler arasında BitTorrent ve WaltonChain bulunuyor, bu oran %5’e düştü ve son birkaç gün içinde kazanılan karı kaybediyor.

Yeni ATH geliyor mu?

Bugünün erken saatlerinde, ünlü trader Peter Brandt, Bitcoin’in şu anki hareketinin, Kasım 2015’e benzer olduğunu, Bitcoin’in 350 dolardan 19.800 dolara hareket ettiği gibi hareket etmeye başladığını söyledi.

Bitcoin, şifreli para piyasasında en büyük istikrarlı para olan Tether’in iddia edildiği gibi ABD doları ile tam olarak desteklenmediği haberi nedeniyle kazanıyor. USDT’nin yalnızca %74’ü aslında ABD Doları tarafından desteklenmektedir. Ayrıca, Bitfinex de 850 milyon dolarlık USDT basarak, yüz milyonlarca dolarlık zararı örtüyormuş gibi olumsuz bir şekilde haberlere girdi.

Trader’lar heyecanlı

Bitcoin’in beklendiği gibi iyi performansı, kripto para birimi topluluğunu heyecanlandırdı. Yatırımcılar şimdi 6,000 dolarlık önemli engeli  takip ediyorlar. Bu fiyat civarında, önümüzdeki dönemde Bitcoin’in bu çizgiyi sürdürmesini zorlaştıran çok sayıda direnç toplandı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir