Bankaların Bitcoin hamleleri açığa çıkıyor! Deltec 9.300 dolardan BTC satın almış
Bankaların Bitcoin hamleleri açığa çıkıyor! Deltec 9.300 dolardan BTC satın almış

Bitcoin 2020’yi rekor düzeyde kapattı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Bitcoin 2020’de fiyatını neredeyse üç katına çıkardı ve yılı 29.000 $’a yakın bir seviyeden kapattı.

Bitcoin yılbaşına girerken 28.963 dolar seviyesinde idi.

Yeni bir rekor

CoinDesk 20 tarafından derlenen verilere göre Bitcoin, ABD işlem saatlerinde 27.900 $ ‘a hızlı bir geri çekilme grafiğinden önce Perşembe günü erken saatlerde 29.000 $’ın üzerinde yeni bir rekor kırdı.

Küçük düşüşe rağmen, piyasa değerine göre bir numaralı kripto para birimi, en son 2019’un ikinci çeyreğinde elde edilen bir başarı olan art arda üçüncü aylık kazancını izliyor.

Kripto para birimi, yalnızca bu ay %45’in üzerinde bir artış gösterdi ve 2020’de sona erme yolunda ilerliyor en az %290 kazanç ile yılı kapattı.

Ralli

Fiyat rallisi, Bitcoin’i altın ve hisse senedi gibi geleneksel varlıkların çok önüne koyuyor. Sarı metal bu yıl %25 arttı ve Wall Street’in referans endeksi S&P 500 %15 arttı.

2020 yılı, MicroStrategy gibi halka açık tanınmış şirketlerin nakit rezervlerini kripto para birimine çeşitlendirmesiyle, bir makro varlık olarak olgunlaşma dönemi şeklinde tarihe geçecek.

Çoğu gözlemci 2021’de devam eden bir ralli bekliyor.

Yatırım bankacılığı devi JPMorgan’daki analistler, bitcoin’in artan ana akım benimsemesinin altının fiyatına zarar vereceğini öngörüyor.

Bununla birlikte, kripto para veri sağlayıcısı CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’ya göre, kurumsal yatırımcılardan gelen spot giriş yavaşlarsa kısa vadede bir düzeltme görülebilir.

Yazının yazıldığı sırada 29ç149 dolar seviyesinden işlem görüyor.

coindesk


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir