Bloomberg analisti iki yıllık Bitcoin fiyat tahminini açıkladı:
Bloomberg analisti iki yıllık Bitcoin fiyat tahminini açıkladı: "Altının yolundan gidecek."

Bitcoin 16.000 doların üzerinden ne kadar kalacak?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto Para Haber – Dürüst olalım, 16.000 $ ‘ın üzerinde Bitcoin ticareti gördüğünüzde her şeyden daha çok şaşırdınız. Muhtemelen kendi kendinize, “Bu ne kadar sürer?” diye düşündünüz.

Son 30 ayın en yüksek rakamları

Kripto para birimi ticareti Ocak 2018’den bu yana en yüksek noktasında. Yılın başından bu yana yüzde 120’nin üzerinde artarken, duygu kesin olarak yükselişe geçti. Ancak bu duygu her an değişebilir. Mart ayında gördüğümüz gibi, fiyat bir gecede çift haneli yüzdelerle düşebilir ve piyasanın şu anda gidişatına göre böyle bir düşüş, yalnızca kripto para piyasasında değil, makroekonomik piyasada da olabilir.

Blockchain analiz firması Chainalysis’in yakın tarihli bir raporuna göre, Bitcoin’in önceki haftadaki yükselişi ve düşüşü, makro faktörlerin etkisinin göstergesiydi. Pazartesi günü, Pfizer’ın COVID-19 aşısıyla ilgili umut verici haberinin ardından, kripto fiyatı 15.800 dolardan 15.000 dolara düştü. Bu gelişme Bitcoin’in belirsizliğe karşı bir bahis olduğunu ve piyasalardaki belirsizlik arttıkça, daha fazla BTC tutmanız gerektiğini hatırlatıyor.

Bununla birlikte, aşı haberleri soğuduğundan ve karamsarlık devreye girdiğinden, belirsizlik de arttı ve Bitcoin 16.000 doları kırdı. Rapor, ekonomik sonuçlarla mücadele etmek için bir aşı veya teşvik paketi hakkında somut haberler açıklanana kadar, Bitcoin ve diğer ‘güvenli liman varlıklarının’ geri çekileceğini öne sürdü.

Ticaret yoğunluğu artıyor

En büyük iki kripto para biriminin, Bitcoin ve Ethereum’un zincir üzerindeki göstergeleri olan makro göstergelerden hareketle, ‘destekleyici’ oldu. Geçtiğimiz hafta borsalara girişlerin artması, insanların yüksek fiyatlarla kâr elde ettiklerini gösteriyor. Piyasalardaki bu BTC ve ETH arzını dengelemek için ticaret yoğunluğu da arttı.

Chainalysis, emir defteri borsalara akan kriptolarla işlem görürken “ticaret yoğunluğunu” ölçer. Bu metrik de artıyor ve yatırımcılar 16.000 $’ın üzerinde fiyatlardan satış yapsa bile, kripto para birimleri için yeterli satın alma gücü veya talebi olduğunu gösteriyor.

Her ne kadar dengeler olduğu gibi korunsa da, yukarıda bahsedilen belirsizliğin devam etmesi koşuluyla fiyatlar daha da yükselebilir.

Mevcut piyasada Bitcoin, dijital altın gibi görünüyor ve aslında altının kendisinden daha iyi performans gösteriyor. Yatırımcılar, ekonomik durgunluk devam ederse ve hükümetler faiz oranlarını düşürmeye devam ederse, geleneksel hisse senetlerine ne olacağından emin olmadıkları için kripto piyasalarına giriyorlar. Bu durum neticede Bitcoin’e yarıyor.

Bitcoin yatırımı için birincil kullanım durumu piyasa belirsizliği ile bağlantı olduğu için, yatırımcıların dikkat etmesi gereken şey sadece yukarı yönlü değil her yöndeki volatilite. Rapor sonuçta şu yorumu yapıyor:

“Fiyat yükselmeye devam edebilir. Anlatı, kullanım senaryoları ve piyasa altyapısı kripto para birimi için hiç bu kadar iyi olmamıştı. Bu koşullar makroekonomik belirsizliğin azalması, yatırımcıların portföylerine göre yeterli kazanç sağlaması veya bitcoin’in dijital altın gibi görünmeyi bırakması şeklinde. Buna göre yatırımcılar artık sadece volatiliteye odaklanmalı.”

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir