35 milyar dolarlık yatırım firmasından ses getirecek Bitcoin hamlesi!
35 milyar dolarlık yatırım firmasından ses getirecek Bitcoin hamlesi!

Bitcoin fiyatı hareketlendi: 12.000 doları geçtikten sonra geri döndü!

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin pazartesi günü erken saatlerde 12.000 doların üzerine çıkarak yılın yeni zirvesini zorlamaya başladı.

Coindesk’in Bitcoin Fiyat Endeksine göre, kripto para birimi Asya işlem saatlerinde yoğun teklif aldı ve 11.750 dolardan 12.068 dolara yükseldi. Bitcoin şu anda 12.000 dolar seviyesinin biraz altında işlem görüyor ve 2020’nin zirvesi olan 12.118 doların sadece %1’i altında.

Bitcoin’in değer artışı ile yükselmeye devam eden güçlü saatlik hacimde yükseliş talebi nedeniyle 12.118 doların üzerinde bir kırılma olması muhtemel görünüyor.

Bitcoin 12.118 dolar seviyesini geçmeyi başarırsa bir sonraki hedef Ağustos 2019’un başlarında ulaşılan 12.325 dolarlık seviye olacaktır.

Bitcoin geçen haftayı 11.683 dolar ile Ocak 2018’den bu yana en yüksek haftalık kapanışı yapmıştı. Bazı analistlere göre bu durum daha fazla kazanımın kapılarını açtı.

Opsiyon piyasası da bir, üç ve altı aylık zaman dilimlerine göre daha yüksek fiyatlar çeken çağrı seçenekleriyle çarpık bir yükseliş sergiliyor. The options market is also skewed bullish, with call options (bullish bets) drawing higher prices than puts (bearish bets) on the one, three, and six-month time frames.

Kripto yatırım şirketi Three Arrows Capital’in kurucu ortağı Kyle Davies, Ethereum’un merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin Bitcoin’in son rallisini destekleyen başka bir katalizör olabileceğini söyledi.

Davies, DeFi’deki yeni projelerin “krediler ve ticaret için mevcut ilkellerden” yararlanabileceğini söyledi.

Bununla birlikte Bitcoin son zamanlarda nispeten güçlü bir negatif korelasyon geliştirdiği ABD dolarında potansiyel bir sıçramaya karşı savunmasız görünüyor. Bitcoin Amerikan para biriminin rekor seviyede satış hacmine ulaştığı ve değer kaybettiği 13 gün içinde 9.100 dolardan 12.118 dolara sıçradı.

Morgan Stanley yatırım bankası ABD dolarının düşüş pozisyonundan çıktığını söyledi. Bu durumun kripto paraları nasıl etkileyeceği merak konusu.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir