23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi
23.000 dolara ulaşan Bitcoin için analistler bu devasa fiyatları gündeme getirdi

Bitcoin 10 bin dolara gidiyor: Boğa piyasasında olduğumuzun 3 kanıtı

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9.100 doların üzerinde bir gün geçiren Bitcoin (BTC), 9.200 dolarlık desteği de kısa bir süre önce kırdı. Sonrasında gelen aşağı yönlü hareketle nefeslenen BTC, son 24 saatte %4 artışla 9 bin 850 doları yakaladı.

1- Bitcoin vadelileri hareketlendi

Genel beklenti, burada durulmayacağı yönünde. 10 bin dolarlık seviyeye gittikçe yaklaşıyoruz ve genel iyimserlik, Bitcoin korku ve açgözlülük endeksini aylar içinde ilk kez “açgözlülük” alanına yükseltti. Tesla hisselerinin (TSLA) 900 doların üzerine çıkması bile kripto piyasalarındaki iyimserliği artırdı ve hem BTC’yi hem de geniş çapta alınıp satılan altcoinleri etkiledi.

Vadeli işlem piyasaları da BTC’nin daha fazla yükselmeye hazırlandığını öne süren belirli göstergeler ortaya koyuyor.

Bakkt ticaret platformu, BTC’nin daha ilginç bir fiyat yörüngesine girmesiyle rekora koşuyor. Bakkt’ın genel aktivitesi, BTC tarafından elde edilen kazanımlara rağmen ocak ayında temkinliydi.

Ancak en büyük faaliyet merkezi, hâlâ çok sayıda trader’ı barındıran BitMEX vadeli işlemleri olmaya devam ediyor. BTC için kritik fiyat seviyeleri, dramatik kısa vadeli hamlelere ve yükseliş tutumlarının gerçek gücünü test etmek için bir pozisyon savaşına dönüşebilir.

https://twitter.com/JulienThevenard/status/1225088153972891648?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1225088153972891648&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2F3-signs-were-in-a-bitcoin-bull-market%2F

Cari fiyatların 200 dolar üzerinde bir ticaret gösteren CME vadeli işlemler açığı da kısa vadede piyasaları harekete geçirebilir. Bu açık kripto piyasaları tarafından doldurulma eğiliminde ve potansiyel piyasa hareketlerinin bir göstergesi olarak kullanılıyor. Bunu göz önünde bulundurarak, yakında BTC’nin daha da kırıldığını görebiliriz.

2- Bitcoin 200 haftalık hareketli ortalamayı aştı

Fundstrat Global Advisors Başkanı Thomas Lee ve ünlü kripto analisti Thomas Bit’e göre de Bitcoin yükselişini sürdürecek. Geçtiğimiz günlerde 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkan BTC, kripto pazarlarının bir kez daha yükselişe hazırlandığını gösteriyor olabilir. Bitcoin 200 günlük MA’nın üzerine son çıktığında, 7.200 dolardan 13.880 dolara neredeyse %100’lük bir artış göstermişti.

3- Ağ aktivitesi, madencilik ve etkileşim artıyor

BTC için, faaliyet ve yükseliş beklentilerinin geri döndüğüne dair daha ince göstergeler de var. Madencilik, zorluğa rağmen tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Bu nedenle, her gün daha fazla token üretildiğinden yarılanma (halving) artık daha hızlı geliyor. Etkinlik 15 Mayıs yerine artık 12 Mayıs’ta planlanıyor.

Zincirleme işlemler de artıyor ve en son ralli sırasında üç aylık zirveye ulaştı. Geçen gün, BTC Blockchain’i 346.000’den fazla işlem gerçekleştirdi. Genellikle yüksek bir işlem oranı, artan ticaret aktivitesine ve genel yükseliş tutumlarına işaret eder.

bitcoinist

Koronavirüs, Bitcoin piyasalarını nasıl etkiliyor?


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir