İşte bir kripto para bağımlısı olduğunuzu gösteren 7 işaret
İşte bir kripto para bağımlısı olduğunuzu gösteren 7 işaret

Bir kripto para bağımlısı olduğunuzu gösteren 7 işaret

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatlarını kontrol etmek, gece uyumadan önce ve sabah kalktığında yaptığınız ilk iş mi? Tarayıcınızda her zaman bir CoinMarketCap sekmesini açık tutuyor musunuz? Konu Blockchain olmadıkça konuşmaya dikkat etmek zor mu geliyor? Eğer bu soruların yanıtı evetse sizin için kötü bir haberimiz var: Bir kripto para bağımlısı olabilirsiniz.

İşte bir kripto para bağımlısı olduğunuzu gösteren 7 işaret

İyi olan şey, sağlıksız kripto para ticaret alışkanlığınızı engellemek için alabileceğiniz önlemler. Konu hakkında kripto para bağımlılığı için bir rehabilitasyon merkezi açan Castle Craig Hospital’den uzmanlarla görüşüldü. Tıbbi tesis zaten uyuşturucu ve alkol bağımlılığı için tedavi programları yürütüyor. Castle Craig Hastanesi bünyesindeki merkez, kumar bağımlıları için geliştirilen tekniklerle kripto para ticareti bağımlılığı bulunan insanları tedavi etmeyi umuyor. Hastane uzmanlarından Chris Burn, kripto para bağımlısı olduğunuzu gösteren en yaygın yedi işareti belirtti:

  1. Kripto para birimi ticaretine çok fazla zaman harcamak, sık sık fiyatları kontrol etmek ve faaliyet hakkında sürekli olarak düşünmek. Böylece iş, sosyalleşme ve egzersiz gibi diğer aktivitelerin yapılmaması.
  2. Kripto para ticareti yaparken yaşanan kayıplardan ötürü gerçekleşen borçlar ve finansal sorunlar.
  3. Faaliyetler ya da problemler hakkında arkadaşlarınıza ve ailenize yalanlar söylemek (örneğin, çevrimiçi ticaret için harcanan vaktin miktarını saklamak)
  4. Ruh hali, umutsuzluk ve depresyon duyguları.
  5. Terleme ve titreme gibi fiziksel belirtilere yol açan hastalık durumu.
  6. Şanslı olduğunuza, daha fazla yatırım yaparak kayıpları telafi edeceğinize ve bir daha ki sefere kesinlikle kazanacağınıza inanmak gibi gerçekçi olmayan görüşler.
  7. Etkinliği herhangi bir başarı olmaksızın kontrol etmeye çalışmak.

Bağımlılar bu tür işaretleri kabul etmekte zorlanıyor

Ne yazık ki, Burns belirtilerin sizde olmamasının her zaman doğru yolda olduğunuzu göstermeyeceğini söylüyor. Gerçekten de, bağımlılar bu tür işaretleri kendi davranış kalıplarında kabul etmekte zorlanıyor. Burns, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Ticaret yapan kişi, özellikle de başarılı bir şekilde ticaret yapıyor ve kâr elde ediyorsa bu olumsuz etkilerden habersiz olabilir. Bazen iflas, itibar ve öz saygı kaybı gibi büyük sonuçlar yıkıcı bir hızla gerçekleşebilir.

Terapiste göre herkes bir kripto para bağımlılığı geliştirmeye eğilimli

Terapiste göre herkes bir kripto para bağımlılığı geliştirmeye eğilimli. Hatta eğlence amaçlı ticaret yapanlara bile. Burns, sorunun yumuşak regülasyonlar ve yatırımcılar için düşük giriş bariyerleri ile (borsalarda bir hesap açmak genellikle birkaç dakika sürer) daha da şiddetlendiğini ifade ediyor. Burns, konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Gözlemlediğimiz insanlar, kripto para birimlerini bir boş zaman aktivitesi gibi görerek part-time olarak işlem yapmaya başlayabiliyor. Ancak sonra kripto paraların bağımlılık yapan doğasından dolayı bu aktiviteye bağımlı hale gelebiliyor.

“Kripto para ticareti zayıf bir şekilde düzenlendi.”

Burns, sözlerinin devamında hisse senedi alım satım işlemlerinden farklı olarak kripto para ticaretinin zayıf bir şekilde düzenlendiğini belirtiyor. Ayıca Burns, yeterince anlaşılmadığını ancak fiyatta meydana gelen büyük dalgalanmalar nedeniyle kişide heyecan yarattığını vurguluyor.

Thenextweb

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *