Bir kilometre taşı daha aşılıyor: Ana akım medya Bitcoin’siz yapamıyor
Bir kilometre taşı daha aşılıyor: Ana akım medya Bitcoin’siz yapamıyor

Bir kilometre taşı daha aşılıyor: Ana akım medya Bitcoin’siz yapamıyor

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripot Para Haber – Ana akım haber ajansları, ABD dolarının değer kaybı yaşaması nedeniyle Bitcoin’e daha fazla yer vermeye ve olumlu bakmaya başladı.

Dolar endeksi

ABD Dolar Endeksi bugün keskin bir şekilde düştü ve 10 aylık kaybetme serisini uzatarak onu Nisan 2018’den bu yana en düşük noktaya yerleştirdi.

Uluslararası haber ajansı Reuters, olayı şu manşetinde bir haberle kutladı: “Dolar, ABD’nin canlandırma umutlarını söndürüyor; Bitcoin tüm zamanların zirvesine ulaştı ”.

Makalede, düşüşün, Kongre’de tartışılan ikinci bir COVID yardım tasarısının bugünkü haberi ve ABD Hazine Bakanı Steve Mnuchin ile Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi arasındaki müzakerelerin yeniden başlamasıyla aynı zamana denk geldiğine dikkat çekiliyor. Yazı, düşen doları, Salı günü art arda ikinci gün tüm zamanların en yüksek seviyesini kısa bir süre geride bırakan Bitcoin’in yükselen fiyatı ile karşılaştırdı.

ShapeShift CEO’su ve uzun süredir Bitcoin savunucusu olan Erik Voorhees, Reuters’ın manşetiyle ilgili bir tweet’te “2024’e işaret eden bir manşet gibi görünüyor. Ama sanırım bunun tek bir başlık olmayacağını önümüzdeki yıllarda pek çok manşet olacağını varsaymalıyız” diyor.

İlginç karşılaştırmalar

Bazı Bitcoin tutkumları Reuters başlığını, Bitcoin oluşum bloğuna gömülü olan The Times’ın ünlü manşetiyle karşılaştırdı: “Şansölye, bankalar için ikinci kurtarma paketinin eşiğinde.”

Tarihsel olarak Reuters, Bitcoin’e pek olumlu yaklaşmamaktadır. Ancak bu durum değişebilir. Geçen hafta haber ajansı, 2021’in sonunda Bitcoin için 100.000 dolarlık bir fiyat hedefi olasılığını inceleyen bir makale yayınladı ve bir önceki hafta, bu yılki “balonun” 2017’dekinden ne kadar farklı olduğuna dair bir hikaye geldi.

ABD Doları Endeksi, Euro, Japon yeni, İngiliz sterlini, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı gibi diğer para birimlerinden oluşan bir sepete göre USD değerinin bir ölçüsüdür;

1973’te 100 nispi değerden başlayarak, endeks Ekim 1984’te tüm zamanların en yüksek seviyesi 151’e ve Nisan 2008’de tüm zamanların en düşük seviyesi 71.8’e geldi. Şu anda 91.1’de duruyor.

USD, birçok emtia ve hisse senedi de dahil olmak üzere yıllar içinde birçok başka para birimine ve yoğun bir şekilde işlem gören varlıklara göre düştü. Doların enflasyon yoluyla devalüasyonu, bu yıl ABD hükümetinin ekonomik teşvik şeklinde COVID-19 rahatlaması sağlama girişimleriyle hızlandı. Aynı hamle uzmanlara göre BTC’nin fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyelerine çekmeye de yardımcı oldu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir