featured

Binance Coin (BNB) fiyatı yeni ATH seviyesini hedefliyor: CZ’nin serbest kalma iddialarının perde arkası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) Eylül ayında cezaevinden çıkacağı yönündeki söylentiler, doğruluğu olmayan haberler olarak nitelendirildi. Bu gelişmelere rağmen, Binance Coin (BNB) fiyatı, genişleyen bir kama formasyonunun etkisiyle 578 dolar seviyesine yükselerek olumlu bir eğilim gösteriyor. BNB fiyatındaki yatay hareket, 555 dolar seviyesinde 20, 50, 100 ve 200 günlük üstel hareketli ortalamaların birleşmesiyle oluşan yüksek bir birikim bölgesiyle destekleniyor.

BNB coinin günlük işlem hacmi 1,78 milyar dolar seviyesinde, bu da %36’lık bir artış olduğu anlamına geliyor.  Haftanın başında yaşanan satış dalgasının ortasında, BNB fiyatı 605 dolardan 553 dolara düşerek%8,6’lık bir kayıp kaydetti. Ancak bu düzeltme kısa sürdü ve piyasa, Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun önümüzdeki ay serbest bırakılacağı yönündeki söylentilerle birlikte toparlandı. Talep, 555 dolar seviyesinde arttı ve alıcılara mevcut toparlanmayı sürdürmek için uygun destek sağladı.

Changpeng Zhao’nun erken serbest kalacağı iddiaları çürütüldü

Bu hafta, X sosyal medya platformunda Binance tutkunları arasında, borsanın kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) 30 Ağustos’ta cezaevinden serbest bırakılacağı yönünde söylentiler dolaştı. Ancak bu iddiaların asılsız olduğu daha sonra teyit edildi. Karışıklık, CZ’nin cezasının 30 Nisan’da başladığı yönündeki yanlış bir algıdan kaynaklandı. ABD Bölge Yargıcı Richard Jones, Seattle’da CZ’ye dört aylık bir hapis cezası vermişti. Ancak ceza adalet sistemindeki bazı prosedürel gecikmeler nedeniyle cezası, Mayıs ayının sonlarına kadar başlamadı.

Son yapılan bir doğrulama, Changpeng Zhao’nun (CZ) serbest kalma tarihinin 29 Eylül 2024 olduğunu ortaya koydu. Önceki raporların aksine, Zhao Seattle’daki Seatac hapishanesinde değil, Los Angeles’ın üç saat kuzeyinde bulunan düşük güvenlikli Federal Düzeltme Kurumu Lompoc II’de cezasını çekiyor.

BNB fiyatı 720 dolardaki direnç noktasını hedefliyor 

Son dört aydır BNB fiyatı, genişleyen bir kama formasyonu içinde yatay bir seyir izliyor. Teoride, bu birbirinden uzaklaşan trend çizgileri piyasa belirsizliğine işaret ediyor ve yönelimin yeniden kazanılması için bir trend çizgisi kırılımına ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Binance Coin BNB

Son piyasa toparlanmasının ortasında, Binance Coin 454 dolar seviyesindeki modelin destek trend çizgisinden sıçradı. Bu yükseliş hareketi, altcoin’i %32 oranında bir artışla 603 dolar seviyesine taşıdıktan sonra kısa bir geri çekilme yaşandı. Yükselen fiyat, 20, 50, 100 ve 200 günlük üstel hareketli ortalamaların üzerinde toparlanarak piyasa algısında olumlu bir değişim yaşandığını gösterdi. Şu anda 578 dolar seviyesinde işlem gören BNB Coin, 84,4 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

Yayılan söylenti, yaklaşan CZ serbest kalışının BNB’nin fiyatını artırabileceğini ve devam eden ralliyi destekleyebileceğini vurguluyor. Alım momentumu devam ederse BNB, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 720,67 dolar seviyesini aşabilir. Bu durumda sıradaki hedefi 850 dolarda bulunan direnç olacaktır. Bu seviyenin kararlı bir şekilde kırılması, sürdürülebilir bir yönelimi işaret edecektir.

Buna karşın, eğer yukarıdaki trend çizgisi varlığını sürdürürse, devam eden yatay trend uzayabilir ve yeni bir düzeltmeyi tetikleyebilir.

Pepe Unchained (PEPU): Meme coin piyasasının yeni yıldızı

Kripto para piyasasında adını gelecekte en iyi meme coin’ler arasında duyurmaya hazırlanan Pepe Unchained, etkileyici ön satışı ile yatırımcıların karşısına çıktı. Meme coin ekosistemine yeni bir soluk getiren Pepe Unchained, bir Layer-2 blockchain olup hız, güvenlik ve düşük işlem ücretleri gibi özellikleri ile dikkat çekiyor. Pepe Unchained (PEPU), popüler meme coin Pepe’nin gelişmiş bir versiyonu olarak öne çıkıyor. Ancak rakiplerinden farklı olarak PEPU, sadece bir token olmanın ötesinde bir meme coin ekosistemidir. Ekosistemin yüksek hızlı işlem kapasitesi, onu şimdiden güçlü bir konuma getirmiştir.

Pepe Unchained Ziyaret Edin

Pepe Unchained, ETH ve Pepe Chain arasında anında ve düşük ücretli köprüleme yapabilmektedir ve işlemleri ETH’den 100 kat daha hızlı gerçekleştirebilir. Ayrıca, tüm işlemleri görebileceğiniz özel bir blok gezgini de bulunmaktadır. Yeni meme coin’in ön satışı başlamış olup 1 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecektir. PEPU tokenlarının toplam arzı 8 milyar adettir ve ön satış aşamasında düşük bir fiyatla yatırımcılara sunulmuştur. Ön satışa katılmak isteyen yatırımcılar, ETH veya USDT tokenları aracılığıyla kolayca satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *