Artık DNA dizinizi Ethereum üzerinde tutabilirsiniz - Kripto Para Haber
Artık DNA dizinizi Ethereum üzerinde tutabilirsiniz - Kripto Para Haber

Artık DNA dizinizi Ethereum üzerinde tutabilirsiniz

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Etheruem Blockchain’ini kullanarak DNA dizinizi tutmayı ve kaydetmeyi amaçlayan yeni bir startup ​​başlatıldı. Genomes.io Blockchain’de, kişisel kullanım ve depolama için DNA sıralamasını güvenli bir şekilde saklayacak.

Kişisel DNA dizisi bilgisi 21. yüzyıl aracıdır

Hem Ethereum hem de Blockchain teknolojileri büyük yıkıcılar ve dünyayı değiştiren teknoloji olarak görülüyorlar. DNA sıralama teknolojisi bilim topluluklarında aynı algıyı geliştirdi. Genomes.io bu ikisini bir araya getiren ilk oyunculardan biri. Şirket, kullanıcılarının ve müşterilerinin kişisel kullanım veya gelecekteki düşünceler için tüm genom dizilerini tutmalarına izin verir. Müşterilerin verilerini para kazanmalarına izin verme fikriyle, sitenin başlatmaya çalıştığı para kazanma ve tokenli bir ekonomik model de var.

Buradaki öncül, gen düzenleme araştırması için müşteri genom verilerinden para kazanma kabiliyetine sahip büyük biyomedikal şirketlere karşı bir rekabet gibi görünüyor. Şirketler ayrıca, müşteri ve kullanıcı verilerinin nereye gittiği konusunda kısıtlayıcı oluyor, bu nedenler bazıları genom bilgilerinin sızması konusunda endişe duyuyor.

Genomes’ten Ethereum üzerindeki DNA dizileri

Ethereum’un kullanılması bu durumda ilginçtir. Blockchain, sınırsız bir süre boyunca DNA dizisi sonuçlarını saklayabilir ve token imzalamaları veya güvenli cüzdanlar gibi güvenlik özellikleri, özel verilere yalnızca özel anahtarlara sahip olan kişilerin erişebileceği anlamına gelir. Blockchain, potansiyel olarak bazı kamuya açık bilgilerin verildiğini ancak bunun görülmediğini gösterecek. Bu, tabi ki tıbbi bilgilerin Blockchain teknolojisini nasıl kullanabileceğine bir örnek, ancak yıllar içinde sayısız başka örnekler ve şirketler de olacak.

Genomes.io projesi, bilgi amaçlı olarak insan genomunu kullanan DNA dizi kitlerinin, genom düzenlemesinin ve DNA kitlerinin artan eğilimine yatırım yapıyor. Piyasada insanların genomlarını anlamalarına izin veren başka DNA kitleri var. Bu sağlık risklerini anlamanıza ve bilinçli beslenme veya yaşam tarzı planları yapmanıza yardımcı olacak bir faktör. Genomes.io bu fikrin ilk sahibi değil. 

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir