featured

ApeCoin fiyatı uçuşta! APE fiyatındaki %100 artışın ardında ne var?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para yatay bir seyir izlerken ApeCoin, yüzde 100’ün üzerinde dramatik bir artış gösterdi. Piyasa değeri açısından 64. sırada yer alan altcoin, köprüleme sisteminde yaptığı güncellemeler ile dikkat çekti. Hızlı fiyat artışıyla birlikte ApeCoin temmuz ayından bu yana ilk kez 1 doların üzerine çıkmayı başardı.

ApeChain resmi çapraz köprüsü nedir?

ApeChain son yayınladığı X gönderilerinin birinde resmi çapraz zincir köprüyü başlattığını açıkladı. Arbitrum Orbit Katman-3 blockchain olan ApeChain, ETH ile APE gibi kriptolar arasında çapraz zincir olarak kullanılabilecek. Kullanıcılr APE coinlerini ApeChain’e taşıyarak sürekli talep etmeleri gerekmez ve bu işlev otomatik bir mod ile desteklenir.

Çapraz zincirleme teknolojisinin yanında ApeCoin ağındaki ilk yerli ürün olan Top Trader gelişmesi paylaşıldı. Aynı duyuruda hafta başında temel kullanıcı teşvik planı başlatılacağına yer verildi. Top Trader’in daha önce piyasaya sunulduğu paylaşılmıştı ve bu sistemin 1000x kaldıraçla zincir içi ticaret simülasyonu oyununa dayandığı biliniyor ve herhangi bir finansal risk içermemesi dikkat çekiciydi.

ApeCoin fiyatı neden yükseliyor?

APE coin fiyatı 20 Ekim’de 0,75 dolardan 1,57 dolara kadar yükselerek yalnızca son 24 saate yüzde 105’lik dramatik bir artış yaşadı. Aynı zaman zarfında işlem hacmi yüzde 6829 artarak yoğun bir yatırımcı ilgisini yansıtır.

Coinglass verilerine göre Açık Faiz oranı yüzde 888 artarken hacim aynı sürede yüzde 18622 artış göstererek fiyat artışını destekledi. Kısa pozisyonlardaki hızlı  artış 8.11 milyona ulaştı ve kısa pozisyonlarda yoğunlaşma yatırımcının hızlı bir fiyat düşüşü beklediklerini gösterir. Ayrıca Bollinger Bantlarının hızla genişlemesi altcoinin fiyat oynaklığına açık olduğunu işaret eder.

Apecoin
APE teknik grafik 200 EMA ve RSI

Teknik grafikte günlük yükseliş mumu ile uzun 200 günlük EMA üzerinde çıkan APE coin fiyatı, geçtiğimi cumartesi kısa 50 EMA’nın üzerine çıkmayı başardı. Son iki günde para akış endeksinde (CMF) hızlı bir yükseliş görüldü. CMF 0 (sıfır) çizgisinin üzerinde pozitif bölgede aşırı para girişi yaşandığını gösteriyor.

Aynı süre içinde Göreceli Güç Endeksi’nde de hızlı bir artış yaşadı ve APE, RSI değeri aşırı aşım bölgesi 70’ı aşarak 88’e ulaştı. Aşırı alım yaşandığını gösteren RSI, hızlı satışların yaşanabileceğini işaret ediyor.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.