featured

APE coin açık ilgide önemli yükseliş: APE fiyatı yeni bir ralliye mi hazırlanıyor?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta sonu önemli bir fiyat artışı yaşayan APE coin, hafta başında yeni bir direnç noktasını test edip dönüş yaşadı. Hafta sonundan bu yana değerini iki katına çıkararak yüzde 100’ün üzerinde büyüme gösterdi. Balina hareketlerinin azalmaya başladığı 22 Ekim Salı günü yatay bir seyir izleyen meme coinin açık pozisyonlarında artış ve aktif APE opsiyon sözleşmelerindeki büyüme meme coin için yeni bir yükseliş sinyali olarak yorumlanıyor.

APE coin opsiyonlarına açık ilgi fiyat artışının işareti mi?

Apechain ağının başlatılması üzerine son iki günde yüzde 135’lik bir artış gösteren APE coin, NFT ve Metaverse ekosistemlerinin yeniden güçlendiğini ve hareketsiz coinler önemli artışlar yaşayabileceğini işaret etti. Metaverse para birimi APE, ApeFast ile başlayan fiyat artışı ile yüksek bir popülerliğe kavuştu. Ancak yükseliş momentumunun geçici olduğunu ve sosyal medyanın geçici ilgisi ile fiyatın şişirildiği düşünülüyor. Katman-3 ağının başlatılmasının ardından sona ermeye başlayan yatırımcı ilgisi, fiyattaki düşüşle desteklendi ve APE fiyatı bir miktar yatay seyredip geri çekildi.

Buna karşın açık ilgide yükselme dikkat çekti. PowerTrade tarafından paylaşılan verilere göre APE opsiyonlarına olan açık ilgi önemli bir artış gösterdi ve bu yeni bir yükseliş ivmesinin başlayacağına dair işaret olarak yorumlandı. PowerTrade, CEX ve DEX platformları üzerinden APE coine dair opsiyonları sunan tek kaynak olması ile öne çıkıyor.

PowerTrade’e göre opsiyonlara yoğun ilgi, bir gün içinde yüzde 850 artış göstererek 263.000’e yükseldi ve bu veriler kısa vadede bir ralli yaşanabileceği sinyalini verdi. Opsiyonlardaki işlemlerin büyük bir kısmı 22 ve 25 Ekim tarihleri arasında sona erecek. Ayrıca yatırımcıların 2,2 dolara kadar para dışı (OTM) çağrı opsiyonlarını satın aldığı dikkat çekti. Bu opsiyonlar mevcut fiyattan yüzde 50 daha yüksek.

Herhangi bir varlıkta para dışı çağı opsiyonlarına ilginin artması ilerleyen süreçte bir yükseliş beklentisine yaşanabileceğine dair tahminleri yoğunlaştırır. Temel yatırımcı stratejilerinden biri olan para dışı opsiyonlara ilginin artması, yukarı yönlü bir fiyat artışı ile yatırımcıya büyük kazançlar getirebileceği ile yorumlanır.

22 Ekim APE coin güncel fiyat görünümü

Güncel olarak APE coin yüzde 2,78 bir yükseliş gösterdi ve 1,51 dolardan işlem görüyor. Gün içerisinde  en önemli zirve olan 1,64 doları test ettikten sonra düşüş gösteren meme coinin piyasa değeri 1,13 milyar dolar ve işlem hacmi yüzde 19 geriledi. Son 24 saatteki işlem hacminde gerileme, yatırımcı ilgisinde kayıp yaşandığını gösteriyor. Fiyat, haftalık en yüksek ve nisan ayından bu yana en yüksek değer olan 1,75 doların altında işlem görüyor.

APE coin
APE coin teknik grafik BB ve RSI Kaynak: Coinmarketcap

Mum grafiğinde fiyat Bollinger Bantlarının üzerinde yer alıyor ve bu da artan alım şartları ile yorumlanır. Aşırı alım koşulları fiyatın geri çekilebileceğini işaret ediyor ve Bollinger Bantlarındaki genişleme fiyat hareketlerinde oynaklığın yüksek olduğunu gösterir.

Güncel olarak fiyatta geri çekilme ile birlikte para giriş endeksi (CMF) oranında düşüş görüldü ve bu para girişinde azalma yaşandığını işaret eder. Güncel fiyat, son iki gündür kısa vadeli 50 EMA ve uzun vadeli 200 EMA’nın üzerinde çıkmaya başladı. Ayrıca DMI göstergesinde ADX yukarı yönlü hareket ederek mevcut trendin gücünün bir süre daha devam edebileceğini işaret ediyor.

Son olarak Göreceli Gün Endeksi 70 seviyesini aşarak 81 seviyesine ulaştı. APE coinin aşırı değerlendiğini gösteren RSI endeksi, meme coinin fiyatının yüksek olduğunu ve bir düzeltme yaşanabileceğini gösterir.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.